притисни ентер »

Бура, грмежи и поплави на Балканот

Бура, грмежи и поплави на Балканот

Американската компанија која се занимава со временска прогноза, AccuWeather, објави сезонска прогноза за Европа за есента во 2019 година, според која предвидува дека повремени бури кои се јавија во Италија и Балканот ќе продолжат и за време на есента, со силни дождови кои може да предизвикаат поплави и свлечишта. Како што ќе одминува есента, така ќе

Оваа есен невреме и поплави на Балканот

Оваа есен невреме и поплави на Балканот

Според прогнозата , Американците предвидуваат невреме на балканот и во Италија со силни дождови и можни поплави и свлечишта. Како што ќе се приближува есента, ризикот од грмежи ќе се намали, но опасноста од обилни врнежи ќе продолжи. Невреме се очекува во октомври и ноември, а температурите ќе останат близу или малку пониски од вообичаеното за овој

НЕ ЧЕКА КАТАСТРОФАЛНА ЕСЕН! Невреме, громови и поплави на Балканот

НЕ ЧЕКА КАТАСТРОФАЛНА ЕСЕН! Невреме, громови и поплави на Балканот

Според прогнозата , Американците предвидуваат невреме на балканот и во Италија со силни дождови и можни поплави и свлечишта. Американската компанија AccuWeather објави сезонска прогноза за оваа есен за Европа. Според прогнозата, Американците предвидуваат невреме на Балканот и во Италија со силни дождови и можни поплави и свлечишта. Како што ќе се приближува

Бура, грмежи и поплави на Балканот - објавена временска прогноза за оваа есен

Бура, грмежи и поплави на Балканот - објавена временска прогноза за оваа есен

Американската компанија која се занимава со временска прогноза, AccuWeather, објави сезонска прогноза за Европа за есента во 2019 година, според која предвидува дека повремени бури кои се јавија во Италија и Балканот ќе продолжат и за време на есента, со силни дождови кои може да предизвикаат поплави и свлечишта. Како што ќе одминува есента, така ќе

Попладнево се очекува промена на временските прилики и врнежи

Попладнево се очекува промена на временските прилики и врнежи

Денешниот ден започна со топло и сончево време, но според прогнозите на синоптичарите ќе се заокружи со облаци и дожд. За во попладневните часови се најавува промена на временските прилики. Ќе настапи зголемување на облачноста со услови за пороен дожд, грмежи како и засилен ветер. Максималната температура во гостиварскиот регион денес ќе достигне 32

Попладнево се очекува промена на временските прилики и врнежи

Попладнево се очекува промена на временските прилики и врнежи

Денешниот ден започна со топло и сончево време, но според прогнозите на синоптичарите ќе се заокружи со облаци и дожд. За во попладневните часови се најавува промена на временските прилики. Ќе настапи зголемување на облачноста со услови за пороен дожд, грмежи како и засилен ветер. Максималната температура во гостиварскиот регион денес ќе достигне 32