притисни ентер »

Најчести причинители на рак

Најчести причинители на рак

Над 40% од случаите на карцином и исто толку смртни случаи од оваа болест би можеле да се избегнат или намалат кога би се променил начинот на живот, би се намалило пушењето и ако се внесува повеќе овошје и зеленчук, пренесува медицинскиот магазин „CA: A Cancer Journal for Clinicians“. Поради недоволна козумација на овошје и зеленчук, ракот може да

Ова се најчести причинители на рак

Ова се најчести причинители на рак

Над 40% од случаите на карцином и исто толку смртни случаи од оваа болест би можеле да се избегнат или намалат кога би се променил начинот на живот, би се намалило пушењето и ако се внесува повеќе овошје и зеленчук, пренесува медицинскиот магазин „CA: A Cancer Journal for Clinicians“. Поради недоволна козумација на овошје и зеленчук, ракот може да