притисни ентер »

Анѓушев го разоткрива Заев: Буџетската дупка ќе биде 2 милијарди евра за плати

Анѓушев го разоткрива Заев: Буџетската дупка ќе биде 2 милијарди евра за плати

Анѓушев го разоткрива Заев: Буџетската дупка ќе биде 2 милијарди евра за плати Во вечерашната емисија на ТВ21 „Клик плус“ поранешниот вицепремиер Кочо Ангушев во врска со предложените мерки од страна на Зоран Заев за кратење на платите на администрацијата, истакна дека во буџетот ќе фалат 2 милијарди евра пари -Вистинското прашање не е дали ќе се кратат

Анѓушев: Ако не обезбедиме кредити ќе нема ни за плати

Анѓушев: Ако не обезбедиме кредити ќе нема ни за плати

Поранешниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев вечерва за гостувањето во ТВ 21 рече дека од 3,7 милијарди евра како што е проектиран годинашниов буџет, од кризата од корона вирусот, на државата ќе и фалат дури 2 милијарди евра . Тој вели дека излезот од ваквата состојба е што побрзо државата како и сите држави во светот, да земе кредити

Анѓушев: Доколку не се преземат итни мерки прашање е дали државата воопшто ќе има пари во буџетот за да исплати плати

Анѓушев: Доколку не се преземат итни мерки прашање е дали државата воопшто ќе има пари во буџетот за да исплати плати

Економијата сега треба да ја одржиме жива, па после кризата да ја лекуваме, смета довчерашниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев. Поранешниот вицепремиерот за економија во Владата на Зоран Заев, Кочо Анѓушев во гостување за ТВ 21 истакна дека од 3,7 милијарди евра, како што е проектиран годинашниов буџет, од корона кризата, на државата

Анѓушев: Сега треба економијата да ја одржиме во живот, а после да ја лекуваме

Анѓушев: Сега треба економијата да ја одржиме во живот, а после да ја лекуваме

Економијата сега треба да ја одржиме жива, па после кризата да ја лекуваме, смета довчерашниот вицепремиер за економски прашања Кочо Анѓушев. -Исто како и пациентите, ние прво треба да ги одржиме живи, а нема да останат значи неповредени, ќе бидат секако повредени… И економијата ќе биде повредена, но да може после тоа да закрепне и да се лекува, бидејќи

Анѓушев смета дека потребно е брзо задолжување од 2 милјарди евра и прашање е дали ќе има за плати

Анѓушев смета дека потребно е брзо задолжување од 2 милјарди евра и прашање е дали ќе има за плати

Екс вицепремиерот за економија во владата, Кочо Анѓушев, во гостување на ТВ21, говорејќи  за предложените мерки од страна на Зоран Заев за кратење на платите на администрацијата, истакна дека во буџетот ќе фалат 2 милијарди евра. -Вистинското прашање не е дали ќе се кратат платите или не, туку дали ќе можат да се поделат, затоа што во буџетот ќе фалат

Анѓушев: Парите ќе станат многу важен ресурс во светот, секако не поважен од здравјето на луѓето

Анѓушев: Парите ќе станат многу важен ресурс во светот, секако не поважен од здравјето на луѓето

Екс вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев во вечерашното вклучување во „КликПлус“ на ТВ 21 изјави дека во ситуација на пандемија од коронавирусот „важно е да се одржи во жива состојба економијата, за да потоа биде лекувана“. -Парите ќе станат многу важен ресурс во светот, секако не поважен од здравјето на луѓето. Првин треба да им честитаме