притисни ентер »

Царината запленила над 16 тони цигари и 13 тони тутун

Царината запленила над 16 тони цигари и 13 тони тутун

Embedded video for Царината запленила над 16 тони цигари и 13 тони тутун Царина запленила 16 и пол тони цигари и 13 тони тутун. Во два наврати, во камион и комбе на Табановце биле пронајдени вкупно 11 милиони парчиња цигари од кинески марки. Tутунот бил пронајден во камион за кој било пријавено дека пренесува хартија за виткање тутун. Против сторителите

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници

Запленети 16,5 тони цигари и 13 тони тутун на македонските граници Царина запленила 16 и пол тони цигари и 13 тони тутун. Во два наврати, во камион и комбе на Табановце биле пронајдени вкупно 11 милиони парчиња цигари од кинески марки. Tутунот бил пронајден во камион за кој било пријавено дека пренесува хартија за виткање тутун. Против сторителите

Царината спречи нелегален внес на цигари и тутун во лист

Царината спречи нелегален внес на цигари и тутун во лист

Царината спречи нелегален внес на цигари и тутун во лист Царината, на граничните премини Табановце со соседна Србија и Богородица со соседна Грција, спречи обиди за нелегален внес на цигари и тутун во лист, наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар. Од царината велат дека на Табановце на влез од Србија се запленети 16,5 тони цигари, а на

На Табановце и Богородица спречен нелегален влез на 11 милиони парчиња цигари

На Табановце и Богородица спречен нелегален влез на 11 милиони парчиња цигари

На граничниот премин Табановце на влез од Србија се запленети 16,5 тони цигари, а на граничниот премин Богородица, на влез од Грција, 13 тони тутун во лист, информираат од Царинската управа. На Табановце на 28 мај при контрола на камион било утврдено дека истиот содржи 1.000 пакети со нелегални цигари, со вкупна тежина од 15 тони. Во секој пакет имало

Над 16 тони цигари и 13 тони тутун запленила царината на граничните премини со Србија и Грција

Над 16 тони цигари и 13 тони тутун запленила царината на граничните премини со Србија и Грција

Против шеврцувачите се поднесени кривични пријави, но засега нема информација колку лица ќе одговараат, а случаите ги работат кумановското и гевгелиското обвинителство. По тврдењата на првиот човек на финансиската полиција Арафат Муареми од пред неколку дена во телевизиско интервју дека увозот на нелегалниот тутун пронајден во акцијата во скопско Љуботен

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Царинската управа на граничниот премин Табановце со соседна Србија заплени 16,5 тони цигари и на Богородица со соседна Грција спречи обид за нелегален внес на 13 тони тутун во лист наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар, информира на денешната прес-конференција директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски. На граничниот премин Табановце,

На „Табановце“ запленети 11 милиони парчиња кинески цигари

На „Табановце“ запленети 11 милиони парчиња кинески цигари

На граничниот премин „Табановце“ на влез од Србија се запленети 16,5 тони цигари, а на граничниот премин „Богородица“, на влез од Грција – 13 тони тутун во лист, информираат од Царинската управа. На „Табановце“ на 28 мај, при контрола на камион било утврдено дека истиот содржи 1.000 пакети со нелегални цигари, со вкупна тежина од 15.000 килограми.

На „Табановце“ запленети 11 милиони парчиња кинески цигари

На „Табановце“ запленети 11 милиони парчиња кинески цигари

На граничниот премин „Табановце“ на влез од Србија се запленети 16,5 тони цигари, а на граничниот премин „Богородица“, на влез од Грција – 13 тони тутун во лист, информираат од Царинската управа. На „Табановце“ на 28 мај, при контрола на камион било утврдено дека истиот содржи 1.000 пакети со нелегални цигари, со вкупна тежина од 15.000 килограми.

На „Табановце“ запленети 11 милиони парчиња кинески цигари

На „Табановце“ запленети 11 милиони парчиња кинески цигари

На граничниот премин „Табановце“ на влез од Србија се запленети 16,5 тони цигари, а на граничниот премин „Богородица“, на влез од Грција – 13 тони тутун во лист, информираат од Царинската управа. На „Табановце“ на 28 мај, при контрола на камион било утврдено дека истиот содржи 1.000 пакети со нелегални цигари, со вкупна тежина од 15.000 килограми.

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Царинската управа на граничниот премин Табановце со соседна Србија заплени 16,5 тони цигари и на Богородица со соседна Грција спречи обид за нелегален внес на 13 тони тутун во лист наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар, информира на денешната прес-конференција директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски. На граничниот премин Табановце,

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Царинската управа на граничниот премин Табановце со соседна Србија заплени 16,5 тони цигари и на Богородица со соседна Грција спречи обид за нелегален внес на 13 тони тутун во лист наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар, информира на денешната прес-конференција директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски. На граничниот премин Табановце,

Царинската управа го сузбива шверцот: Запленети 13 тони тутун и 16,5 тони цигари

Царинската управа го сузбива шверцот: Запленети 13 тони тутун и 16,5 тони цигари

Околу 16,5 тони цигари и 13 тони тутун запленила Царинската управа. Тутунот е фатен на граничниот премин Табановце додека цигарите на Богородица, на излезот кон Грција. Ѓоко Танасоски, директорот на Царинската управа вели дека доколку цигарите односно тутунот биле продавани на домашниот пазар, штета за буџетот ќе била околу еден милион евра. „Цигарите

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

И на Богородица со соседна Грција спречи обид за нелегален внес на 13 тони тутун во лист наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар, информира на денешната прес-конференција директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски. На граничниот премин Табановце, како што соопшти тој, на 28 мај 2019 година, во контрола на товарно моторно возило утврдено

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Царинската управа на граничниот премин Табановце со соседна Србија заплени 16,5 тони цигари и на Богородица со соседна Грција спречи обид за нелегален внес на 13 тони тутун во лист наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар, информира на денешната прес-конференција директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски. На граничниот премин Табановце,

2. Милионски загуби за државата од шверцот на тутун: Царинската управа во борба со криминалот

2. Милионски загуби за државата од шверцот на тутун: Царинската управа во борба со криминалот

Царинската управа на Република Северна Македонија во рамките на своите редовни активности на граничните премини Табановце со соседна Србија и Богородица со соседна Грција спречи обиди за нелегален внес на цигари и тутун во лист наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар. На граничниот премин Табановце на влез од Република Србија се запленети

Повеќе од 16 тони цигари и 13 тони тутун запленети при обид за шверц во Македонија

Повеќе од 16 тони цигари и 13 тони тутун запленети при обид за шверц во Македонија

Царинската управа спречи обид за нелегален внес на цигари и тутун на граничните премини Табановце и Богородица, коишто биле наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар. Како што прецизираа од Царинската управа, на Табановце се запленети се 16,5 тони цигари, а на Богородица, 13 тони тутун. Loading...

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Спречен обид за нелегален внес на 16,5 тони цигари и 13 тони тутун во лист на Табановце и Богородица

Царинската управа на граничниот премин Табановце со соседна Србија заплени 16,5 тони цигари и на Богородица со соседна Грција спречи обид за нелегален внес на 13 тони тутун во лист наменети за нелегална продажба на македонскиот пазар, информира на денешната прес-конференција директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски. На граничниот премин Табановце,