притисни ентер »

Експлозивна направа пронајдена во депонија во Кавадарци

Експлозивна направа пронајдена во депонија во Кавадарци

Вчера во Полициската станица Кавадарци било пријавено дека на депонијата „Мелци“ – Кавадарци била пронајдена експлозивна направа. Полициски службеници излегле на местото и било констатирано дека станува збор за артилериско зрно 75мм. Од страна на одговорно лице од Дирекцијата за заштита и спасување, експлозивната направа била безбедно подигната за

Експлозивна направа пронајдена на депонија во Кавадарци

Експлозивна направа пронајдена на депонија во Кавадарци

Вчера во 08.50 часот во Полициската станица Кавадарци било пријавено дека на депонија „Мелци“ – Кавадарци била пронајдена експлозивна направа. Полициски службеници излегле на местото и било констатирано дека станува збор за артилериско зрно 75мм. Од страна на одговорно лице од Дирекцијата за заштита и спасување експлозивната направа била безбедно подигната