притисни ентер »

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Го повикувам премиерот Кирјакос Мицотакис на средбата со (турскиот претседател Реџеп Тајип) Ердоган да побара да запрат провокациите и прекршувањата што не водат никаде, да се повлече неприфатливиот и правно непостоечки договор со Либија, да прекинат прекршувањата во ексклузивната економска зона на Кипар и секако да се почитува, со добра волја и од

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија. -Беа забележани несогласувањата од двете

Мицотакис: Tешкотии во односите со Турција имало, има, и ќе има

Мицотакис: Tешкотии во односите со Турција имало, има, и ќе има

Мојата проценка е дека штом и двете страни покажат добра волја, на крајот може да се надминат- истакна грчкиот премиер. Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган

Средба Мицотакис-Eрдоган: Проблемите меѓу двете земји можат да се надминат

Средба Мицотакис-Eрдоган: Проблемите меѓу двете земји можат да се надминат

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија, јави дописничката на МИА од Атина. -Беа

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија, јави дописничката на МИА од Атина. -Беа

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија, јави дописничката на МИА од Атина. -Беа

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Мицотакис по средбата со Ердоган: Ги поставив сите теми што произлегуваат од последните турски активности

Ги поставив на маса сите теми што произлегуваат од последните турски активности, беа забележани несогласувањата од двете страни, рече премиерот на Грција, Кирјакос Мицотакис по средбата со претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган на маргините на НАТО Самитот во Лондон и додава дека имале отворена дискусија, јави дописничката на МИА од Атина. -Беа

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Го повикувам премиерот Кирјакос Мицотакис на средбата со (турскиот претседател Реџеп Тајип) Ердоган да побара да запрат провокациите и прекршувањата што не водат никаде, да се повлече неприфатливиот и правно непостоечки договор со Либија, да прекинат прекршувањата во ексклузивната економска зона на Кипар и секако да се почитува, со добра волја и од

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Го повикувам премиерот Кирјакос Мицотакис на средбата со (турскиот претседател Реџеп Тајип) Ердоган да побара да запрат провокациите и прекршувањата што не водат никаде, да се повлече неприфатливиот и правно непостоечки договор со Либија, да прекинат прекршувањата во ексклузивната економска зона на Кипар и секако да се почитува, со добра волја и од

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган да запрат провокациите и прекршувањата

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган да запрат провокациите и прекршувањата

Ципрас ја обвини Владата дека во изминатите пет месеци „се обидува да ги потцени турските провокации на Кипар, во Источниот Медитеран, но и во Егејското Море", и дека почнала под тепих да ги кријат случувањата и тензијата. „Го повикувам премиерот Кирјакос Мицотакис на средбата со Ердоган да побара да запрат провокациите и прекршувањата што не водат

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со провокациите

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со провокациите

Лидерот на СИРИЗА, Алексис Ципрас го повика премиерот Кирјакос Мицотакис на средбата со (турскиот претседател Реџеп Тајип) Ердоган да побара да запрат турските провокации, да се повлече неприфатливиот и правно непостоечки договор со Либија, да прекинат прекршувањата во ексклузивната економска зона на Кипар и со добра волја од двете страни да се почитува

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Го повикувам премиерот Кирјакос Мицотакис на средбата со (турскиот претседател Реџеп Тајип) Ердоган да побара да запрат провокациите и прекршувањата што не водат никаде, да се повлече неприфатливиот и правно непостоечки договор со Либија, да прекинат прекршувањата во ексклузивната економска зона на Кипар и секако да се почитува, со добра волја и од

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Ципрас: Мицотакис да побара од Ердоган Турција да запре со прекршувањата и провокациите

Го повикувам премиерот Кирјакос Мицотакис на средбата со (турскиот претседател Реџеп Тајип) Ердоган да побара да запрат провокациите и прекршувањата што не водат никаде, да се повлече неприфатливиот и правно непостоечки договор со Либија, да прекинат прекршувањата во ексклузивната економска зона на Кипар и секако да се почитува, со добра волја и од

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон

По барање на турската страна, на маргините на НАТО Самитот во Лондон, попладнево ќе се сретнат претседателот н Турција, Реџеп Таип Ердоган и премиерот на Грција Кирјакос Мицотакис. Грчкиот премиер, говорејќи со неговите соработници, според извори од неговиот кабинет, рекол дека на средбата со Ердоган ќе разговараат со отворени карти, ќе му ги постави

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон

По барање на турската страна, на маргините на НАТО Самитот во Лондон, попладнево ќе се сретнат претседателот н Турција, Реџеп Таип Ердоган и премиерот на Грција Кирјакос Мицотакис. Грчкиот премиер, говорејќи со неговите соработници, според извори од неговиот кабинет, рекол дека на средбата со Ердоган ќе разговараат со отворени карти, ќе му ги постави

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон По барање на турската страна, на маргините на НАТО Самитот во Лондон, попладнево ќе се сретнат претседателот н Турција, Реџеп Таип Ердоган и премиерот на Грција Кирјакос Мицотакис. Грчкиот премиер, говорејќи со неговите соработници, според извори од неговиот кабинет, рекол дека на средбата со Ердоган ќе разговараат

Средба меѓу Ердоган и Мицотакис на маргините на НАТО Самитот

Средба меѓу Ердоган и Мицотакис на маргините на НАТО Самитот

Грчкиот премиер, говорејќи со неговите соработници, според извори од неговиот кабинет, рекол дека на средбата со Ердоган ќе разговараат со отворени карти, ќе му ги постави сите теми поврзани со „турската провокација", но и дека е во интерес на Турција да се повлече од провокативните постапки. По барање на турската страна, на маргините на НАТО Самитот

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон

Средба Ердоган – Мицотакис во Лондон

По барање на турската страна, на маргините на НАТО Самитот во Лондон, попладнево ќе се сретнат претседателот н Турција, Реџеп Таип Ердоган и премиерот на Грција Кирјакос Мицотакис. Грчкиот премиер, говорејќи со неговите соработници, според извори од неговиот кабинет, рекол дека на средбата со Ердоган ќе разговараат со отворени карти, ќе му ги постави