Тоталитаризмот и новите ослободители на Европа

Сојузничкото истоварување во Нормандија има минорен учинок во победата над Хитлеровите армии. Го гледав некни одбележувањето на 75-годишнината од славниот „Ди деј“ и започнувањето на Битката за Нормандија, што западните сојузници ја водеа против германските окупациски сили во Франција. Секоја чест на организаторите и домаќините во Портсмут за прекрасната