Можно ли е да е толку едноставно – солта да го убива ракот?

Истражувачите успешно користеле наночестички од натриум хлорид, за да уништат клетки на рак кај експериментални глувци. Резултатите од истражувањето се многу охрабрувачки. Иако научниците постојано бараат нови начини за борба против ракот, се чини дека сѐ уште има простор за истражувања. Така, една нова студија, спроведена кај експериментални глувци,