притисни ентер »

Рибар во Хрватска уловил вистинско “чудовиште” во морето: Рибата тежела 200 килограми (ВИДЕО)

Рибар во Хрватска уловил вистинско “чудовиште” во морето: Рибата тежела 200 килограми (ВИДЕО)

Рибар од хрватското место Водива уловил вистинско чудовиште во морето. Станува збор за рибата „буцањ“ која е една од најголемите. Откако го фатил „чудовиштето“ се снимил за да се пофали и ја вратил во морето. Кога го прашале зошто го напралил тоа имал јасен одговор. -Не сакам да убивам ништо што не е за прехрамбени цели а за „буцањот“ не постои пазар

Видео: Хрватски рибар уловил риба од 200 кг!!

Видео: Хрватски рибар уловил риба од 200 кг!!

Откако го снимил „чудовиштето“ што го уловил рибарот ја вратил рибата во Јадранското море. -Морето дава, морето враќа, рекол Нино додека ја враќал рибата во морето. „Не сакам да ги убивам рибите кои не се јадат. За буцањ не постои пазар. Не знам дали оваа риба е заштитена, но јас ја пуштив. Живото е живот, „бештијата“ нека живее, изјавил Нино . Според