притисни ентер »

Што е направено само за две години во здравството?

Што е направено само за две години во здравството?

Од пропадната електронска здравствена картичка, преку набавка на опрема за видео надзор вреден над 1 милион евра за незаконско снимање на болнички простории, па се до систематско дозволување со лошите услови за работа да се случи најмасовниот одлив да лекари во странство, тоа го одликува здравството во период од 2006 до 2017 година. После 11 години

Во каква состојба беше здравството во периодот од 2006 до 2017 година, а какво е денес

Во каква состојба беше здравството во периодот од 2006 до 2017 година, а какво е денес

Од пропадната електронска здравствена картичка, преку набавка на опрема за видео надзор вреден над 1 милион евра за незаконско снимање на болнички простории, па се до систематско дозволување со лошите услови за работа да се случи најмасовниот одлив да лекари во странство, тоа го одликува здравството во период од 2006 до 2017 година. После 11 години

Пациенти умираа без лекови – парите се трошеа на непотребни проекти

Пациенти умираа без лекови – парите се трошеа на непотребни проекти

„Здравство и социјала како милостина“ е фељтон  на новинарката Менче Атанасова Точи кој НОВА, го објавува во продолженија, а е дел од публикација „Македонија од Букурешт до Преспа – Сведоштва на едно време: Македонија 2008-2018“ во издание на ФООМ. Тоа се сведоштва кои говорат за едно време-невреме кое во колективната меморија ќе остане запаметено

Пропаднати реформи и нивните творци

Пропаднати реформи и нивните творци

„Здравство и социјала како милостина“ е фељтон  на новинарката Менче Атанасова Точи кој НОВА, го објавува во продолженија, а е дел од публикација „Македонија од Букурешт до Преспа – Сведоштва на едно време: Македонија 2008-2018“ во издание на ФООМ. Тоа се сведоштва кои говорат за едно време-невреме кое во колективната меморија ќе остане запаметено

Сведоштва на едно време: Здравство и социјала како милостина

Сведоштва на едно време: Здравство и социјала како милостина

НОВА, во продолженија ги објавува записите на новинарката Менче Атанасова Точи, кои се дел од публикација „Македонија од Букурешт до Преспа – Сведоштва на едно време: Македонија 2008-2018“ во издание на ФООМ. Тоа се сведоштва кои говорат за едно време-невреме кое во колективната меморија ќе остане запаметено како темно, кога Европа нѐ етикетираше како