притисни ентер »

Песок стар пет милиони години: Неверојатна дина висока 170 метри- До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Песок стар пет милиони години: Неверојатна дина висока 170 метри- До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

ИЗВОР Скопје24 | ноември 14, 2019 Прошетката низ пустина за многумина е интересно доживување поради песочните дини што се издигаат, а во пустината Намиб во јужниот дел на Африка има една која е висока речиси 170 метри и која туристите ја обожуваат. Доколку сакате да видите спектакуларни песочни дини, барем еднаш во животот треба да ја посетите Сосусвлеи

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути(фото)

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути(фото)

Прошетката низ пустина за многумина е интересно доживување поради песочните дини што се издигаат, а во пустината Намиб во јужниот дел на Африка има една која е висока речиси 170 метри и која туристите ја обожуваат. Доколку сакате да видите спектакуларни песочни дини, барем еднаш во животот треба да ја посетите Сосусвлеи во Намибија. Во југоисточниот

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Прошетката низ пустина за многумина е интересно доживување поради песочните дини кои се извиваат, а во пустината Намиб во јужниот дел на Африка, има една која е висока околу 170 метри и која туристите ја обожуваат. Доколку сакате да видите спектакуларни песочни дини, барем еднаш во животот треба да ја посетите Сосусвлеи во Намибија. Во југоисточниот

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Прошетката низ пустина за многумина е интересно доживување поради песочните дини кои се извиваат, а во пустината Намиб во јужниот дел на Африка, има една која е висока околу 170 метри и која туристите ја обожуваат. Доколку сакате да видите спектакуларни песочни дини, барем еднаш во животот треба да ја посетите Сосусвлеи во Намибија. Во југоисточниот

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Прошетката низ пустина за многумина е интересно доживување поради песочните дини кои се извиваат, а во пустината Намиб во јужниот дел на Африка, има една која е висока околу 170 метри и која туристите ја обожуваат. Доколку сакате да видите спектакуларни песочни дини, барем еднаш во животот треба да ја посетите Сосусвлеи во Намибија. Во југоисточниот

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Песочна дина висока 170 метри: До врвот за еден час, до подножјето за неколку минути

Прошетката низ пустина за многумина е интересно доживување поради песочните дини кои се извиваат, а во пустината Намиб во јужниот дел на Африка, има една која е висока околу 170 метри и која туристите ја обожуваат. Доколку сакате да видите спектакуларни песочни дини, барем еднаш во животот треба да ја посетите Сосусвлеи во Намибија. Во југоисточниот