притисни ентер »

Македонски и албански еколошки здруженија бараат Охрид да биде ставен на Листата на светски наследства во опасност

Македонски и албански еколошки здруженија бараат Охрид да биде ставен на Листата на светски наследства во опасност

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации од двете страни на светското наследство се длабоко загрижени за состојбата на Охридскиот

Македонски и албански еколошки здруженија бараат Охрид да биде ставен на Листата на светски наследства во опасност

Македонски и албански еколошки здруженија бараат Охрид да биде ставен на Листата на светски наследства во опасност

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации од двете страни на светското наследство се длабоко загрижени за состојбата на Охридскиот

Македонски и албански еколошки здруженија бараат Охрид да биде ставен на Листата на светски наследства во опасност

Македонски и албански еколошки здруженија бараат Охрид да биде ставен на Листата на светски наследства во опасност

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации од двете страни на светското наследство се длабоко загрижени за состојбата на Охридскиот

„Охрид СОС“ бара УНЕСКО веднаш да го стави Охрид на Листата светско наследство во опасност

„Охрид СОС“ бара УНЕСКО веднаш да го стави Охрид на Листата светско наследство во опасност

Пред денешната одлука на УНЕСКО дали Охридскиот Регион ќе се најде на Листата светско наследство во опасност, која ќе се донесе во рамките на 44-та седница на Организацијата во Кина, граѓанскиот сектор со став дека УНЕСКО без одложување треба да го стави Охрид на листата на земји со загрозено наследство. Од граѓанска иницијатива Охрид СОС велат дека

34 организации од Македонија и од Албанија апелираат охридскиот да се впише во Листата светско наследство во опасност

34 организации од Македонија и од Албанија апелираат охридскиот да се впише во Листата светско наследство во опасност

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и од 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот Регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации од двете страни на светското наследство се длабоко загрижени за состојбата на Охридскиот

Македонски и албански еколошки здруженија бараат Охрид да биде ставен на Листата на светски наследства во опасност

Македонски и албански еколошки здруженија бараат Охрид да биде ставен на Листата на светски наследства во опасност

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации од двете страни на светското наследство се длабоко загрижени за состојбата на Охридскиот

Организации од Македонија и Албанија апелираат Охрид да се заведе како светско наследство во опасност

Организации од Македонија и Албанија апелираат Охрид да се заведе како светско наследство во опасност

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации изразуваат загриженост за состојбата на Охридскиот регион, која, како што велат, не

Апел на 34 организации од Македонија и Албанија до Комитетот на УНЕСКО

Апел на 34 организации од Македонија и Албанија до Комитетот на УНЕСКО

Триесет и четири организации изразуваат загриженост за состојбата на Охридскиот регион, која, како што велат, не е последица на војна или природна катастрофа, туку најчестите причини за уништени вредности и прогласување на светски наследства во опасност се директен резултат на управувањето со наследството од страна на локалните и централните власти

Фронт 21/42 апелира Охридскиот регион да се впише во Листата на светски наследства во опасност

Фронт 21/42 апелира Охридскиот регион да се впише во Листата на светски наследства во опасност

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42" поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации изразуваат загриженост за состојбата на Охридскиот регион, која, како што велат, не

Апел на 34 организации од Македонија и Албанија до Комитетот на УНЕСКО

Апел на 34 организации од Македонија и Албанија до Комитетот на УНЕСКО

Фото: Б. Грданоски Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации изразуваат загриженост за состојбата на Охридскиот регион, која,

Владите се „глуви“ на апелот за спас на Охридското Езеро

Владите се „глуви“ на апелот за спас на Охридското Езеро

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации изразуваат загриженост за состојбата на Охридскиот регион, која, како што велат, не

Апел на 34 организации од Северна Македонија и Албанија до Комитетот на УНЕСКО

Апел на 34 организации од Северна Македонија и Албанија до Комитетот на УНЕСКО

– Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации изразуваат загриженост за состојбата на Охридскиот регион, која, како што велат,

Апел на 34 организации од Северна Македонија и Албанија до Комитетот на УНЕСКО

Апел на 34 организации од Северна Македонија и Албанија до Комитетот на УНЕСКО

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42″ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации изразуваат загриженост за состојбата на Охридскиот регион, која, како што велат, не

Македонски и албански организации со апел до Комитетот на УНЕСКО

Македонски и албански организации со апел до Комитетот на УНЕСКО

Еколошкото здружение на граѓани „Фронт 21/42“ поднесе писмо до Комитетот за светско наследство, поддржано од 18 македонски и 15 албански организации, со апел за впишување на Охридскиот регион во Листата на светски наследства во опасност. Триесет и четири организации изразуваат загриженост за состојбата на Охридскиот регион, која, како што велат, не