притисни ентер »

Гошаревски: Постапката за вработување беше според законските регулативи

Гошаревски: Постапката за вработување беше според законските регулативи

Градоначалникот на Ресен ја повикуваат Стаменковска-Стојковски заедно со државниот управен инспекторат да дојдат во Општина Ресен и да се уверат во правилноста на постапката за наводното „незаконско“ вработување. „По повод денешната прес конференција на дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација во техничката влада,

Демант од градоначалникот на Ресен на прес-конференцијата на Стаменковска Стојковски

Демант од градоначалникот на Ресен на прес-конференцијата на Стаменковска Стојковски

По повод денешната прес конференција на дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација во техничката влада, Невенка Стаменковска Стојковски и искажаните лаги и невистини за објавениот јавен оглас на Општина Ресен, Ве известувам дека постапката беше според законските регулативи за што и имаме и позитивно мислење од Министерство

Демант од градоначалникот на Ресен на прес-конференцијата на Стаменковска Стојковски

Демант од градоначалникот на Ресен на прес-конференцијата на Стаменковска Стојковски

По повод денешната прес конференција на дополнителниот заменик министер за информатичко општество и администрација во техничката влада, Невенка Стаменковска Стојковски и искажаните лаги и невистини за објавениот јавен оглас на Општина Ресен, Ве известувам дека постапката беше според законските регулативи за што и имаме и позитивно мислење од Министерство

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Невенка Стаменковска-Стојковски за случајт со незаконското вработување рече дека ќе достави претставка до Државниот управен инспекторат. Дополнителната заменичка министерка во Министерството за информатичко општество и администрација Невенка Стаменковска-Стојковски денеска најави дека ќе достави претставка до Државниот управен инспекторат за испитување

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Дополнителната заменичка министерка во Министерството за информатичко општество и администрација Невенка Стаменковска-Стојковски денеска најави дека ќе достави претставка до Државниот управен инспекторат за испитување и поништување на, според неа, незаконска постапка за вработување во Општина Ресен. Таа тврди дека на 10 октомври минатата година градоначалникот

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на НЕВАЛИДЕН ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на НЕВАЛИДЕН ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Власта не само што ја партизира и преполнува јавната администрација, туку и постапките за вработување ги води незаконски.Согласно Законот за вработените во јавниот сектор, вработувањата во институциите се вршат врз основа на годишни планови за вработување, ова денеска преку изјава за медиумите го истакна дополнителниот министер за информатичко општество

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на НЕВАЛИДЕН ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на НЕВАЛИДЕН ГОДИШЕН ПЛАН ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Власта не само што ја партизира и преполнува јавната администрација, туку и постапките за вработување ги води незаконски.Согласно Законот за вработените во јавниот сектор, вработувањата во институциите се вршат врз основа на годишни планови за вработување, ова денеска преку изјава за медиумите го истакна дополнителниот министер за информатичко општество

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Дополнителната заменичка министерка во Министерството за информатичко општество и администрација Невенка Стаменковска-Стојковски денеска најави дека ќе достави претставка до Државниот управен инспекторат за испитување и поништување на, според неа, незаконска постапка за вработување во Општина Ресен. Таа тврди дека на 10 октомври минатата година градоначалникот

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Дополнителната заменичка министерка во Министерството за информатичко општество и администрација Невенка Стаменковска-Стојковски денеска најави дека ќе достави претставка до Државниот управен инспекторат за испитување и поништување на, според неа, незаконска постапка за вработување во Општина Ресен. Таа тврди дека на 10 октомври минатата година градоначалникот

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

– Дополнителната заменичка министерка во Министерството за информатичко општество и администрација Невенка Стаменковска-Стојковски денеска најави дека ќе достави претставка до Државниот управен инспекторат за испитување и поништување на, според неа, незаконска постапка за вработување во Општина Ресен. Таа тврди дека на 10 октомври минатата година градоначалникот

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на невалиден годишен план за вработување

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на невалиден годишен план за вработување

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на невалиден годишен план за вработување Власта не само што ја партизира и преполнува јавната администрација, туку и постапките за вработување ги води незаконски.Согласно Законот за вработените во јавниот сектор, вработувањата во институциите се вршат врз основа на годишни

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Стаменковска-Стојковски: Во Општина Ресен е спроведена незаконска постапка за вработување

Дополнителната заменичка министерка во Министерството за информатичко општество и администрација Невенка Стаменковска-Стојковски денеска најави дека ќе достави претставка до Државниот управен инспекторат за испитување и поништување на, според неа, незаконска постапка за вработување во Општина Ресен. Таа тврди дека на 10 октомври минатата година градоначалникот

(Видео) ВО НЕЗАКОНСКИ ПОСТАПКИ: Јавната администрација бpyтално се преполнува и партизира

(Видео) ВО НЕЗАКОНСКИ ПОСТАПКИ: Јавната администрација бpyтално се преполнува и партизира

Власта не само што ја партизира и преполнува јавната администрација, туку и постапките за вработување ги води незаконски. Согласно Законот за вработените во јавниот сектор, вработувањата во институциите се вршат врз основа на годишни планови за вработување, ова денеска преку изјава за медиумите го истакна дополнителниот министер за информатичко општество

Во Ресен незаконски се вработувало, тврди Стаменковска-Стојковски

Во Ресен незаконски се вработувало, тврди Стаменковска-Стојковски

Дополнителната заменичка министерка во Министерството за информатичко општество и администрација Невенка Стаменковска-Стојковски денеска најави дека ќе достави претставка до Државниот управен инспекторат за испитување и поништување на, според неа, незаконска постапка за вработување во Општина Ресен. Таа тврди дека на 10 октомври минатата година градоначалникот

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на невалиден годишен план за вработување

Стаменковска Стојковски: Градоначалникот на Ресен распишал оглас врз основа на невалиден годишен план за вработување

Власта не само што ја партизира и преполнува јавната администрација, туку и постапките за вработување ги води незаконски.Согласно Законот за вработените во јавниот сектор, вработувањата во институциите се вршат врз основа на годишни планови за вработување, ова денеска преку изјава за медиумите го истакна дополнителниот министер за информатичко општество

Стаменковска Стојковски на средба со Ралповски: Заедничка цел ни е унапредување на правата на вработените во државниот и јавниот сектор

Стаменковска Стојковски на средба со Ралповски: Заедничка цел ни е унапредување на правата на вработените во државниот и јавниот сектор

Стаменковска Стојковски на средба со Ралповски: Заедничка цел ни е унапредување на правата на вработените во државниот и јавниот сектор Конструктивен состанок со Претседателот на Конфедерација на слободни синдикати на Македонија, Благоја Ралповски, на кој констатиравме дека заедничка цел ни е унапредување на правата на вработените во државниот и јавниот