притисни ентер »

Астрономите првпат ќе го истражуваат целото небо во потрага по вонземјани

Астрономите првпат ќе го истражуваат целото небо во потрага по вонземјани

Астрономите за првпат ќе го опфатат целото небо во досега невидена потрага по вонземски живот, користејќи 28 огромни радиотелескопи. Проектот е соработка на приватно финансираниот институт „Сети“ и на опсерваторијата Вери ларџ ареј (ВЛА) во Ново Мексико, која е една од најмоќните на светот. ВЛА ќе продолжи со своите вообичаени астрономски активности,