Тиганици со кисело млеко

За тиганици и пишии рецепти никогаш доста... нека го има и овој покрај сите други останати овде напишани. Постапка - Во садот во кој ќе месите ставете 2/3 од брашното во кое ќе направите каденче и овде ставете квасецот и шеќерот, додадете ја водата и киселото млеко, почнете да месете притоа додавајки си по малку од остатокот од солта, брашното и маслото