притисни ентер »

Одложено судењето за „Титаник“

Одложено судењето за „Титаник“

Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на поранешниот премиер Никола Груевски

Одложено судењето за „Титаник“

Одложено судењето за „Титаник“

Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на поранешниот премиер Никола Груевски

Одложено судењето за „Титаник“

Одложено судењето за „Титаник“

Скопје, 16 август 2019 (МИА) – Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев, одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на

Одложено судењето за „Титаник"

Одложено судењето за „Титаник"

Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на поранешниот премиер Никола Груевски кој е во бегство. Новото рочиште е закажано за 19 август. Освен Груевски, во „Титаник" обвинети се и Кирил Божиновски, Миле Јанакиески, Гордана Јанкулоска, Билјана Бришкоска Бошковски,

Продолжува судењето за „Титаник“

Продолжува судењето за „Титаник“

Продолжува судењето за „Титаник“ Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство продолжува денеска во Основниот кривичен суд Скопје. Ова е трето рочиштте за „Титаник“ неделава по едномесечната судска ферија. Предметот, кој го води судијата Осман Шабани, а застапник на обвинението е Лиле Стефанова, се наоѓа во доказна

Одложено судењето за „Титаник”, новото рочиште закажано за три дена

Одложено судењето за „Титаник”, новото рочиште закажано за три дена

Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев, одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник” на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во

СУДСКА „Т“ ФАРСА ВО МАКЕДОНИЈА: За криминали обвинуваат и притвораат специјални обвинители чие СЈО го тресе криминал

СУДСКА „Т“ ФАРСА ВО МАКЕДОНИЈА: За криминали обвинуваат и притвораат специјални обвинители чие СЈО го тресе криминал

Македонија доживува една голема судска фарса или правен апсурд. Во време кога Специјалното обвинителство го тресе голема криминална афера, неговите обвинители обвинуваат за криминал и ставаат граѓани во притвор. По судската и обвинителска летна ферија, деновиве почнаа рочиштата за предметите кои СЈО ги крштеваше со наводно силмболично „Т“ во името

Одложено судењето за „Титаник“

Одложено судењето за „Титаник“

Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на поранешниот премиер Никола Груевски

Отсуство на член на Судечки совет го одложи „Титаник“

Отсуство на член на Судечки совет го одложи „Титаник“

Поради отсуство на членот на Судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд информираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на поранешниот премиер Никола Груевски

Одложено судењето за „Титаник“

Одложено судењето за „Титаник“

Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Тие се осомничени за злосторничко здтужување, повреда на избирачкото право, повреда

Боледување го одложи судењето за „Титаник"

Боледување го одложи судењето за „Титаник"

Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на поранешниот премиер Никола Груевски

Одложено судењето за „Титаник“

Одложено судењето за „Титаник“

Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на поранешниот премиер Никола Груевски

Продолжува судењето за „Титаник“

Продолжува судењето за „Титаник“

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство продолжува денеска во Основниот кривичен суд Скопје. Ова е трето рочиштте за „Титаник“ неделава по едномесечната судска ферија. Предметот, кој го води судијата Осман Шабани, а застапник на обвинението е Лиле Стефанова, се наоѓа во доказна постапка. Досега се изведени околу

Одложено судењето за „Титаник“

Одложено судењето за „Титаник“

Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување. Тие се осомничени за злосторничко здтужување, повреда на избирачкото право, повреда

Продолжува судењето за „Титаник"

Продолжува судењето за „Титаник"

Ова е трето рочиштте за „Титаник" неделава по едномесечната судска ферија. Предметот, кој го води судијата Осман Шабани, а застапник на обвинението е Лиле Стефанова, се наоѓа во доказна постапка. Досега се изведени околу 4.850 од над 5.900 предложени материјални докази од СЈО. Освен поранешниот премиер Никола Груевски кој е во бегство, во „Титаник"

Продолжува судењето за „Титаник“

Продолжува судењето за „Титаник“

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство продолжува денеска во Основниот кривичен суд Скопје. Ова е трето рочиштте за „Титаник“ неделава по едномесечната судска ферија. Предметот, кој го води судијата Осман Шабани, а застапник на обвинението е Лиле Стефанова, се наоѓа во доказна постапка. Досега се изведени околу

Денес продолжува судењето за изборни нерегуларности „Титаник“

Денес продолжува судењето за изборни нерегуларности „Титаник“

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство продолжува денеска во Основниот кривичен суд Скопје. Ова е трето рочиштте за „Титаник“ неделава по едномесечната судска ферија. Предметот, кој го води судијата Осман Шабани, а застапник на обвинението е Лиле Стефанова, се наоѓа во доказна постапка. Досега се изведени околу

Одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд за предметот „Титаник“ на СЈО

Одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд за предметот „Титаник“ на СЈО

Поради отсуство на членот на судечкиот совет, судијата Огнен Ставрев, одложено е денешното рочиште во Кривичниот суд во Скопје за предметот „Титаник“ на Специјалното јавно обвинителство. Од Кривичниот суд инфорираа дека Ставрев бил отсутен поради отворено боледување.Во судот денеска дојдоа сите обвинети со исклучок на поранешниот премиер Никола Груевски

Судењето за „Титаник“ продолжува

Судењето за „Титаник“ продолжува

Судењето за изборни нерегуларности „Титаник” на Специјалното јавно обвинителство продолжува денеска во Основниот кривичен суд Скопје. Ова е трето рочиштте за „Титаник” неделава по едномесечната судска ферија. Предметот, кој го води судијата Осман Шабани, а застапник на обвинението е Лиле Стефанова, се наоѓа во доказна постапка. Досега се изведени околу