притисни ентер »

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија

Министерот за економија Крешник Бектеши на денешната средба со извршниот потпретседател на Европската комисија за економија, Владис Домбровскис истакна дека трговијата во целост треба да се движи во чекор со развојот на настаните во глобалната економија. Министерот Бектеши и еврокомесарот Домбровскис се согласија дека се потребни реформи во СТО за

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија

Министерот за економија Крешник Бектеши на денешната средба со извршниот потпретседател на Европската комисија за економија, Владис Домбровскис истакна дека трговијата во целост треба да се движи во чекор со развојот на настаните во глобалната економија. Министерот Бектеши и еврокомесарот Домбровскис се согласија дека се потребни реформи во СТО за

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија

Министерот за економија Крешник Бектеши на денешната средба со извршниот потпретседател на Европската комисија за економија, Владис Домбровскис истакна дека трговијата во целост треба да се движи во чекор со развојот на настаните во глобалната економија. Министерот Бектеши и еврокомесарот Домбровскис се согласија дека се потребни реформи во СТО за

Средба Бектеши – Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се вратат растот и вработеноста по Ковид-19

Средба Бектеши – Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се вратат растот и вработеноста по Ковид-19

Трговијата во целост треба да се движи во чекор со развојот на настаните во глобалната економија, а неопходна е и реформа кон отворена трговија за да се врати растот и вработеноста во пост Ковид-19 периодот, порачаа министерот за економија Крешник Бектеши и извршниот потпретседател на Европската комисија и еврокомесар за трговија, Владис Домбровскис

Средба Бектеши – Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се вратат растот и вработеноста по Ковид-19

Средба Бектеши – Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се вратат растот и вработеноста по Ковид-19

Трговијата во целост треба да се движи во чекор со развојот на настаните во глобалната економија, а неопходна е и реформа кон отворена трговија за да се врати растот и вработеноста во пост Ковид-19 периодот, порачаа министерот за економија Крешник Бектеши и извршниот потпретседател на Европската комисија и еврокомесар за трговија, Владис Домбровскис

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија

Министерот за економија Крешник Бектеши на денешната средба со извршниот потпретседател на Европската комисија за економија, Владис Домбровскис истакна дека трговијата во целост треба да се движи во чекор со развојот на настаните во глобалната економија. Министерот Бектеши и еврокомесарот Домбровскис се согласија дека се потребни реформи во СТО за

Бектеши- Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се врати растот

Бектеши- Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се врати растот

Северна Македонија е силен поддржувач на мултилатералниот трговски систем заснован на правилата во Светската трговска организација (СТО), кој дава поголема сигурност во трговските односи, особено за малите земји, и придонесува за промовирање на отворена трговија, глобален економски раст и создавање нови работни места. Министерот за економија Крешник

„Потребна е реформа кон отворена трговија за да се врати растот и вработеноста после КОВИД-19“

„Потребна е реформа кон отворена трговија за да се врати растот и вработеноста после КОВИД-19“

Северна Македонија е силен поддржувач на мултилатералниот трговски систем заснован на правилата во Светската трговска организација (СТО), кој дава поголема сигурност во трговските односи, особено за малите земји, и придонесува за промовирање на отворена трговија, глобален економски раст и создавање нови работни места. Министерот за економија Крешник

Бектеши – Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се вратат растот и вработеноста по ковид-19

Бектеши – Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се вратат растот и вработеноста по ковид-19

Трговијата во целост треба да се движи во чекор со развојот на настаните во глобалната економија, а неопходна е и реформа кон отворена трговија за да се врати растот и вработеноста во пост Ковид-19 периодот, порачаа министерот за економија Крешник Бектеши и извршниот потпретседател на Европската комисија и еврокомесар за трговија, Владис Домбровскис

Бектеши на средба со извршниот потпретседател на ЕК, Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се врати растот и вработеноста после КОВИД-19

Бектеши на средба со извршниот потпретседател на ЕК, Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се врати растот и вработеноста после КОВИД-19

Северна Македонија е силен поддржувач на мултилатералниот трговски систем заснован на правилата во Светската трговска организација (СТО), кој дава поголема сигурност во трговските односи, особено за малите земји, и придонесува за промовирање на отворена трговија, глобален економски раст и создавање нови работни места. Министерот за економија Крешник

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се вратат растот и вработеноста по Ковид-19

Бектеши-Домбровскис: Потребна е реформа кон отворена трговија за да се вратат растот и вработеноста по Ковид-19

Министерот за економија Крешник Бектеши на денешната средба со извршниот потпретседател на Европската комисија за економија, Владис Домбровскис истакна дека трговијата во целост треба да се движи во чекор со развојот на настаните во глобалната економија. Министерот Бектеши и еврокомесарот Домбровскис се согласија дека се потребни реформи во СТО за