притисни ентер »

Неандерталците нуркале и пливале

Неандерталците нуркале и пливале

Француските археолози во пештерата „Деи Мосцери“ на западниот брегот на Италија пронајдоа орудија од школки, што упатува на претпоставката дека неандерталците пливале и нуркале. Алатките од школки се пронајдена во реонот каде живееја неандерталците пред околу 100.000 години. Заклучокот на археолозите се заснова на испитувањето на 170 рачено изработени

Неандерталците знаеле да пливаат

Неандерталците знаеле да пливаат

Француските археолози во пештерата „Деи Мосцери” на западниот брегот на Италија пронајдоа орудија од школки, што упатува на претпоставката дека неандерталците пливале и нуркале. Алатките од школки се пронајдена во реонот каде живееја неандерталците пред околу 100.000 години. Заклучокот на археолозите се заснова на испитувањето на 170 рачено изработени