притисни ентер »

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се претстават 32 странски и 30 домашни поети од различни генерации. Директорот на фестивалот, Тодорче Тасевски

Од 21 до 26 август Струшки вечери на поезијата-традиционална програма и нови содржини

Од 21 до 26 август Струшки вечери на поезијата-традиционална програма и нови содржини

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се претстават 32 странски и 30 домашни поети од различни генерации. Директорот на фестивалот, Тодорче Тасевски

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се претстават 32 странски и 30 домашни поети од различни генерации. Директорот на фестивалот, Тодорче Тасевски

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се претстават 32 странски и 30 домашни поети од различни генерации. Директорот на фестивалот, Тодорче Тасевски

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, со нови содржини

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, со нови содржини

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се претстават 32 странски и 30 домашни поети од различни генерации. Директорот на фестивалот, Тодорче Тасевски

Влада Урошевиќ ќе ја прочита поетската порака на Струшките вечери

Влада Урошевиќ ќе ја прочита поетската порака на Струшките вечери

Струшките вечери на поезијата (СВП) ја објави програмата на претстојното издание на фестивалот коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Една од новините е поетската порака да биде прочитана од истакнат македонски поет/поетеса. Оваа година, автор на поетската порака е истакнатиот македонски поет Влада Урошевиќ, на кој по повод осумдесет и петгодишниот

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се претстават 32 странски и 30 домашни поети од различни генерации. Директорот на фестивалот, Тодорче Тасевски

Струшките вечери на поезијата

Струшките вечери на поезијата

Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на поезијата, но внесува и новини за коишто се надеваме дека ќе станат препознатлив белег на овој меѓународно признат и познат фестивал. Една од тие новини е поетската порака што ќе биде прочитана за време на церемонијалниот дел на свеченото отворање од страна

ПоеПрограма за Струшки вечери на поезијата  за 2019 година

ПоеПрограма за Струшки вечери на поезијата за 2019 година

Среда, 21.08.2019 10:00 Садење дрво и поетско читање во чест на добитникот на „Златен венец“ на СВП за 2019 г. „Парк на поезијата“ 12:30 Прес – конференција со добитникот на „Златен венец“ на СВП за 2019 г. „Пијано бар“, Хотел „Дрим“ 20:30 Официјално отворање на Струшки вечери на поезијата 2019 година Плато пред „Домот на поезијата“ 21:00 „Поетски

Организиран превоз по симболична сума од Скопје до Струга за поетските вечери, најави директорот Тасевски

Организиран превоз по симболична сума од Скопје до Струга за поетските вечери, најави директорот Тасевски

Поетска порака која ќе се чита на свеченото отворање, организиран превоз по симболична цена и пренос во живо од настаните, се дел од новините за 58. издание на Струшките вечери на поезијата (СВП), најави директорот Тодорче Тасевски на денешната прес-конференција за објавување на целата програма. Најголемиот поетски фестивал во земјава ќе се одржува

СВП: Влада Урошевиќ ќе ја прочита поетската порака на годината

СВП: Влада Урошевиќ ќе ја прочита поетската порака на годината

Комплетирана е програмата за претстојното издание на Струшки вечери на поезијата, кое ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по кои се препознатливи Струшките вечери на поезијата, но внесува и новини за кои се надеваме дека ќе станат препознатлив белег на овој меѓународно признаен и познат фестивал. Една од

Струшките вечери на поезијата ја објави Програмата на фестивалот за 2019 година

Струшките вечери на поезијата ја објави Програмата на фестивалот за 2019 година

Струшките вечери на поезијата ја објави Програмата на претстојното издание на Струшките вечери на поезијата коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на поезијата, но внесува и новини за коишто се надеваме дека ќе станат препознатлив белег на овој меѓународно признат

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Струшки вечери на поезијата од 21 до 26 август, традиционална програма и нови содржини

Со традиционалната и препознатлива програма, но и со нови содржини од 21 до 26 август ќе се одржи 58. издание на Фестивалот Струшки вечери на поезијата. Во рамки на програмата се предвидени повеќе поетски читања на различни локации на кои ќе се претстават 32 странски и 30 домашни поети од различни генерации. Директорот на фестивалот, Тодорче Тасевски

„Струшки вечери на поезијата“ ја објави програмата за годинашното издание

„Струшки вечери на поезијата“ ја објави програмата за годинашното издание

Струшките вечери на поезијата ја објави Програмата на претстојното издание на Струшките вечери на поезијата коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на поезијата, но внесува и новини за коишто се надеваме дека ќе станат препознатлив белег на овој меѓународно признат

Објавена програмата за Струшките вечери на поезијата 2019-та

Објавена програмата за Струшките вечери на поезијата 2019-та

Организаторите на Струшките вечери на поезијата ја објавија Програмата на претстојното издание, коешто ќе се одржи од 21 до 26 август. Програмата ја задржува структурата и содржините по коишто се препознатливи Струшките вечери на поезијата, но внесува и новини за коишто организаторите се надеваат дека ќе станат препознатлив белег на овој меѓународно