притисни ентер »

Oткупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.7 % во однос на истиот период од претходната година

Oткупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.7 % во однос на истиот период од претходната година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2019 година, откупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.7 % во однос на истиот период од претходната година. Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 4.7 %, а кај продажбата на земјоделски производи

Oткупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.7 % во однос на истиот период од претходната година

Oткупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.7 % во однос на истиот период од претходната година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2019 година, откупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5.7 % во однос на истиот период од претходната година. Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 4.7 %, а кај продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Откупот и продажбата на земјоделски производи во вториот квартал годинава се зголемени за 5,7 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика. Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 4,7 проценти, а кај продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 4,7 проценти, а кај продажбата на земјоделски производи од сопствено производство има раст од 6,5 проценти. Зголемување на откупот и продажбата на земјоделски производи има кај житата, градинарските растенија, овошјето, грозјето, алкохолните пијалаци, добитокот

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Зголемување на откупот и продажбата на земјоделски производи има кај житата, градинарските растенија, овошјето, грозјето, алкохолните пијалаци, добитокот и живината и јајцата Откупот и продажбата на земјоделски производи  во вториот квартал годинава се зголемени за 5,7 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот

Најголемиот светски производител на компјутери ќе ги покачи цените ако САД ги зголеми тарифите

Најголемиот светски производител на компјутери ќе ги покачи цените ако САД ги зголеми тарифите

Кинеската групација Lenovo, најголемиот светски производител на компјутери, предупреди дека ќе мора да ги покачи цените на производите доколку САД ги зголемат тарифите. Ова предупредувањето резултираше со пад на акциите на компанијата за 6,5 проценти на двомесечен минимум, објави Reuters. ”Малопродажните цени на PC уредите и паметни телефони ќе се

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Откупот и продажбата на земјоделски производи  во вториот квартал годинава се зголемени за 5,7 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика. Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 4,7 проценти, а кај продажбата на земјоделски производи

Откупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5,7 проценти

Откупот и продажбата на земјоделски производи се зголемени за 5,7 проценти

Откупот и продажбата на земјоделски производи во вториот квартал годинава се зголемени за 5,7 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика. Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 4,7 проценти, а кај продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Откупот и продажбата на земјоделски производи  во вториот квартал годинава се зголемени за 5,7 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика. Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 4,7 проценти, а кај продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Во вториот квартал зголемен откупот и продажбата на земјоделски производи

Откупот и продажбата на земјоделски производи во вториот квартал годинава се зголемени за 5,7 проценти во однос на истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика. Кај откупот на земјоделски производи од индивидуалните производители е забележано зголемување за 4,7 проценти, а кај продажбата на земјоделски производи

Солени цени на зелените пазари како во зима, се купува на парче

Солени цени на зелените пазари како во зима, се купува на парче

Ристо Велков од Синдикатот на земјоделците од струмичкиот регион вели дека намаленото производство на градинарски култури и тоа што производот се прекупува неколку пати влијае на високите цени на овие производи. Наместо на килограм, граѓаните купуваат зеленчук и овошје на парче. Цените на зелените пазари, велат граѓаните се како за во зима, а не во