притисни ентер »

Без вода жителите од „Кратовска“ дел од „Банско“ и дел од улица „Црниче“

Без вода жителите од „Кратовска“ дел од „Банско“ и дел од улица „Црниче“

Поради дефект на цевка прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од „Кратовска“, дел од „Банско“ и дел од улица „Црниче“. „Ве известуваме дека на ден 11.09.2019 година поради дефект на приклучна цевка „Ф-1“ на улица Црниче бр.32 во населба Црниче, прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците од „Кратовска“, дел од Банско и дел од улица „Црниче“

Водоводен дефект на оваа улица

Водоводен дефект на оваа улица

Поради  водоводен  дефек на ул.1 бр52.а  во с Ново село, населба Ѓорче Пертов  прекинато водоснабдување ќе биде с.Ново Село  нас.Ѓорче Перов  од  09:00часот до санирање на дефектот.

Прекинато водоснабдувањето во дел од населбата Ѓорче Петров

Прекинато водоснабдувањето во дел од населбата Ѓорче Петров

Денеска поради водоводен дефект на улицата 1, број 52 во Ново Село, населба Ѓорче Пертов, прекинато водоснабдување имаат Ново Село и дел од населбата Ѓорче Петров. Прекинот на водоснаабдувањето ќе трае до завршување на интервенцијата, соопшти ЈП „Водовод и канализација-Скопје“.

Без вода улицата „Христо Татарчев“ во Кисела Вода

Без вода улицата „Христо Татарчев“ во Кисела Вода

ЈП Водовод и канализација-Скопје информира дека денеска поради водоводен приклучок   ф-200мм, на ул. „Христо Татарчев“ бр.12  во населба Кисела Вода, прекинато ќе биде водоснабдувањето на ул. „Христо Татарчев“ од бр.10 до бр.28 и дел од „Пушкинова“ од 10.20 часот до санирање на дефектот.

Без вода улицата „Христо Татарчев“ во Кисела Вода

Без вода улицата „Христо Татарчев“ во Кисела Вода

ЈП Водовод и канализација-Скопје информира дека денеска поради водоводен приклучок   ф-200мм, на ул. „Христо Татарчев“ бр.12  во населба Кисела Вода, прекинато ќе биде водоснабдувањето на ул. „Христо Татарчев“ од бр.10 до бр.28 и дел од „Пушкинова“ од 10.20 часот до санирање на дефектот.

Скапите филтри за вода ги компензираат скапаните цевки за вода

Скапите филтри за вода ги компензираат скапаните цевки за вода

Децата од ЈОУГД,,Росица“ ќе добијат чиста и здрава вода за пиење. Со поставувањето на филтрите значително ќе се подобри квалитетот на водата, ќе се спречат заразните болести, ќе се подобри нивото на хигиена и ќе се заштити здравјето на нашите идни генерации, се вели во дел од информацијата објавена на општинската страница на Ѓорче Петров, во која,