притисни ентер »

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август. – Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека е рано да размислите за одреден датум, но треба да размислите

Серија А може да се доигра во јули и август

Серија А може да се доигра во јули и август

Претседателот на Фудбалската федерација на Италија, Габриеле Гравина ја отфрла идејата сезоната во Серија А да биде завршена и тврди дека секако ќе се доигра. Италија е земја која е најтешко погодена од коронавирусот. Спортските натпреварувања се одамна запрени, но Италијанците се убедени дека сезоната ќе заврши. Претседателот на фудбалската федерација

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август. – Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека е рано да размислите за одреден датум, но треба да размислите

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август. – Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека

Поништување на сезоната нема да се случи, а сезоната ќе се доигра – без публика!

Поништување на сезоната нема да се случи, а сезоната ќе се доигра – без публика!

Развојот на ситуацијата со коронавирусот во Европа не дава надеж дека првичниот план на УЕФА за рестартирање на сезоната на почетокот на мај ќе се оствари и многу поизвесно едека „бубамарата“ ќе продолжи да се тркала од почетокот на јуни, со што практично би ја довело европската централа во уште поголем проблем како да изнајде термини за завршеток

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август. – Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека е рано да размислите за одреден датум, но треба да размислите

Серија А ќе се доигра, ако треба во јули или август

Серија А ќе се доигра, ако треба во јули или август

Како и во останатите сегменти од животот, така и во спортот голем е ударот од пандемијата на Корона вирусот. Така бројни настани се откажуваат, некои се преместуваат за други термини, но примерот на Италијанците кои се најпогодени од пандемијата е за почит. •Прекинатата сезона во италијанската фудбалски нема да биде откажана. Ваквата идеја за откажување

Првиот човек на италијанската федерација: Нема откажување, Серија А ќе се игра во јули и август

Првиот човек на италијанската федерација: Нема откажување, Серија А ќе се игра во јули и август

Првиот човек на италијанската фудбалска федерација, Габриеле Гравина ја отфрли идејата оваа сезона предвреме да заврши во Серија А или поточно да не го дочека својот крај поради сите проблеми со коронавирусот. Европското првенство, Копа Америка и Олимписките игри се одложени, па Гравина верува дека има простор, време, оваа кампања да потрае подолго

Сезоната во Серија А ќе се доигра во јули и август?

Сезоната во Серија А ќе се доигра во јули и август?

Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август. Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека е рано да размислите за одреден датум, но треба да размислите

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август. – Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека е рано да размислите за одреден датум, но треба да размислите

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август. – Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека е рано да размислите за одреден датум, но треба да размислите

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Натпреварите во Серија А може да се играат во јули-август

Габриеле Гравина, претседател на Италијанската фудбалска федерација, посочи дека сезоната во Серија А може да се доигра се игра во јули и август. – Не губам надеж за продолжување на првенството. Ќе дадам се од себе за да се случи ова. Meне ми биде многу тешко да се откажам. Јас разбирам дека е рано да размислите за одреден датум, но треба да размислите

Фудбалската федерација на Италија: Серија „А“ може да продолжи и во јули и август

Фудбалската федерација на Италија: Серија „А“ може да продолжи и во јули и август

Претседателот на италијанската фудбалска федерација Габриеле Гравина, рече дека не е исклучена можноста италијанскиот шампионат да продолжи дури и во јули и во август. Сега во моментов фудбалот паузира, една од варијантите е да биде предреме прогласен шампион, но Гравина истакна дека не е исклучено да продолжи на лето. „Мораме да мислиме позитивно

Фудбалската федерација на Италија: Серија „А“ може да продолжи и во јули и август

Фудбалската федерација на Италија: Серија „А“ може да продолжи и во јули и август

Претседателот на италијанската фудбалска федерација Габриеле Гравина, рече дека не е исклучена можноста италијанскиот шампионат да продолжи дури и во јули и во август. Сега во моментов фудбалот паузира, една од варијантите е да биде предреме прогласен шампион, но Гравина истакна дека не е исклучено да продолжи на лето. „Мораме да мислиме позитивно

Фудбалската федерација на Италија: Серија „А“ може да продолжи и во јули и август

Фудбалската федерација на Италија: Серија „А“ може да продолжи и во јули и август

Претседателот на италијанската фудбалска федерација Габриеле Гравина, рече дека не е исклучена можноста италијанскиот шампионат да продолжи дури и во јули и во август. Сега во моментов фудбалот паузира, една од варијантите е да биде предреме прогласен шампион, но Гравина истакна дека не е исклучено да продолжи на лето. „Мораме да мислиме позитивно

Серија А ако треба ќе се игра и во август

Серија А ако треба ќе се игра и во август

Претседателот на Фудбалската федерација на Италија, Габриеле Гравина ја отфрла идејата сезоната во Серија А да биде завршена предвреме. Ситуацијата со коронавирусот не стивнува, но се очекува состојбата полека да почне да се стабилизира. Сепак никој не може да прогнозира кога комплетно ќе стивне и Италија ќе може нормално да функционира. Преместувањето

Гравина: Не сум човек кој лесно се откажува, ако треба Серија А ќе се игра и во август

Гравина: Не сум човек кој лесно се откажува, ако треба Серија А ќе се игра и во август

Претседателот на Фудбалската федерација на Италија, Габриеле Гравина ја отфрла идејата сезоната во Серија А да биде завршена предвреме. Ситуацијата со коронавирусот не стивнува, но се очекува состојбата полека да почне да се стабилизира. Сепак никој не може да прогнозира кога комплетно ќе стивне и Италија ќе може нормално да функционира. Преместувањето