притисни ентер »

Србија воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Врз основа на проценката на досегашната епидемиолошка состојба во регионот и ситуацијата со пандемијата во Црна Гора,  Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да мораат да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Откако ќе влезат во Србија, црногорските државјани се должни да ја пријават

Реципроцитет: Сите што ќе влезат во Србија од Црна Гора ќе мораат 14 дена во самоизолација

Реципроцитет: Сите што ќе влезат во Србија од Црна Гора ќе мораат 14 дена во самоизолација

Поради лошата епидемиолошка ситуација во Црна Гора, за сите граѓани од таа земја што ќе влегуваат во Србија ќе биде воведена мерка на задолжителна самоизолација од 14 дена. Станува збор, практично, за реципрочна мерка откако вчера за граѓаните на Србија, наместо самоизолација, по влегувањето во Црна Гора е задолжителен карантин. „Владата на Република

Сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија мораат да одат во 14-дневна самоизолација

Сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија мораат да одат во 14-дневна самоизолација

Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Црногорските државјани се должни да ја пријават адресата на која ќе престојуваат во следните две недели по влегувањето во Србија,

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Белград, 7 јули 2020 () – Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Црногорските државјани се должни да ја пријават адресата на која ќе престојуваат во следните две недели

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Црногорските државјани се должни да ја пријават адресата на која ќе престојуваат во следните две недели по влегувањето во Србија,

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Црногорските државјани се должни да ја пријават адресата на која ќе престојуваат во следните две недели по влегувањето во Србија,

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Србија воведе задодолжителна самоизолација од 14 дена за граѓаните на Црна Гора

Врз основа на проценката на актуелната епидемиолошка состојба во регионот Владата на Србија денеска донесе одлука сите црногорски граѓани кои влегуваат во Србија да минат низ период на задолжителна самоизолација од 14 дена. Црногорските државјани се должни да ја пријават адресата на која ќе престојуваат во следните две недели по влегувањето во Србија,

Црна Гора воведе карантин за сите што доаѓаат од Србија

Црна Гора воведе карантин за сите што доаѓаат од Србија

Националното координативно тело за заразни болести во Црна Гора најави неколку епидемиолошки мерки за целата земја и особено за северот на земјата. Донесена е одлука за карантирање на сите лица кои доаѓаат од Србија. „Со оглед на развојот на епидемиолошката состојба во Република Србија, беше одлучено сите лица кои влегуваат во Црна Гора од таа земја

Црна Гора воведе карантин за сите што доаѓаат од Србија

Црна Гора воведе карантин за сите што доаѓаат од Србија

Националното координативно тело за заразни болести во Црна Гора најави неколку епидемиолошки мерки за целата земја и особено за северот на земјата. Донесена е одлука за карантирање на сите лица кои доаѓаат од Србија. „Со оглед на развојот на епидемиолошката состојба во Република Србија, беше одлучено сите лица кои влегуваат во Црна Гора од таа земја

Црна Гора воведе карантин за сите што доаѓаат од Србија

Црна Гора воведе карантин за сите што доаѓаат од Србија

Националното координативно тело за заразни болести во Црна Гора најави неколку епидемиолошки мерки за целата земја и особено за северот на земјата. Донесена е одлука за карантирање на сите лица кои доаѓаат од Србија. „Со оглед на развојот на епидемиолошката состојба во Република Србија, беше одлучено сите лица кои влегуваат во Црна Гора од таа земја

Црна Гора воведе карантин за сите што доаѓаат од Србија

Црна Гора воведе карантин за сите што доаѓаат од Србија

Националното координативно тело за заразни болести во Црна Гора најави неколку епидемиолошки мерки за целата земја и особено за северот на земјата. Донесена е одлука за карантирање на сите лица кои доаѓаат од Србија. – Со оглед на развојот на епидемиолошката состојба во Република Србија, беше одлучено сите лица кои влегуваат во Црна Гора од таа земја

Карантин за луѓето кои во Црна Гора влегуваат од Србија

Карантин за луѓето кои во Црна Гора влегуваат од Србија

Лицата кои влегуваат во Црна Гора од Србија ќе бидат во карантин, одлучи синоќа црногорското Национално координативно тело за инфективни болести (НКТ). Тоа тело воведе неколку епидемиолошки мерки за цела Црна Гора, особено за северниот регион. „Поради развојот на епидемиолошката состојба во Република Србија, решено е сите лица што влегуваат во Црна

Карантин за луѓето кои во Црна Гора влегуваат од Србија

Карантин за луѓето кои во Црна Гора влегуваат од Србија

Лицата кои влегуваат во Црна Гора од Србија ќе бидат во карантин, одлучи синоќа црногорското Национално координативно тело за инфективни болести (НКТ). Тоа тело воведе неколку епидемиолошки мерки за цела Црна Гора, особено за северниот регион. „Поради развојот на епидемиолошката состојба во Република Србија, решено е сите лица што влегуваат во Црна

И Србија ќе воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за државјаните од Црна Гора

И Србија ќе воведе задолжителна самоизолација од 14 дена за државјаните од Црна Гора

Србија поради лошата епидемиолошка ситуација во Црна Гора ќе ја воведе мерка за задолжителна самоизолација од 14 дена за сите граѓани на Црна Гора кои ќе пристигнат во ницната држава, пренесуваат медиумите кај северниот сосед. Српските државјани во Црна Гора по ескалацијата на пандемијата со коронавирусот, можеа да одата со 14 дневна изолација, а од

Карантин за луѓето кои во Црна Гора влегуваат од Србија

Карантин за луѓето кои во Црна Гора влегуваат од Србија

Лицата кои влегуваат во Црна Гора од Србија ќе бидат во карантин, одлучи синоќа црногорското Национално координативно тело за инфективни болести (НКТ). Тоа тело воведе неколку епидемиолошки мерки за цела Црна Гора, особено за северниот регион. „Поради развојот на епидемиолошката состојба во Република Србија, решено е сите лица што влегуваат во Црна

Црна Гора: Карантин за сите што влегуваат од Србија

Црна Гора: Карантин за сите што влегуваат од Србија

Лицата кои влегуваат во Црна Гора од Србија ќе бидат во карантин, одлучи синоќа црногорското Национално координативно тело за инфективни болести (НКТ). Тоа тело воведе неколку епидемиолошки мерки за цела Црна Гора, особено за северниот регион. „Поради развојот на епидемиолошката состојба во Република Србија, решено е сите лица што влегуваат во Црна