притисни ентер »

Новата влада на Словачка доби доверба во парламентот: Едуард Хегер е новиот премиер

Новата влада на Словачка доби доверба во парламентот: Едуард Хегер е новиот премиер

Купувањето на руската вакцина „спутник В“ предизвика политичка криза во Словачка, па затоа денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Чапутова формираше нов кабинет на 1 април, кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,

Новата влада на Словачка доби доверба во парламентот: Едуард Хегер е новиот премиер

Новата влада на Словачка доби доверба во парламентот: Едуард Хегер е новиот премиер

Купувањето на руската вакцина „спутник В“ предизвика политичка криза во Словачка, па затоа денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Чапутова формираше нов кабинет на 1 април, кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,

Изгласана доверба во новата словачка влада, Едуард Хегер останува премиер

Изгласана доверба во новата словачка влада, Едуард Хегер останува премиер

Купувањето на руската вакцина Спутник В предизвика политичка криза во Словачка, поради што денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Цапутова формираше нов кабинет на 1 април кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,

Новата влада на Словачка доби доверба во парламентот: Едуард Хегер е новиот премиер

Новата влада на Словачка доби доверба во парламентот: Едуард Хегер е новиот премиер

Купувањето на руската вакцина „спутник В“ предизвика политичка криза во Словачка, па затоа денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Чапутова формираше нов кабинет на 1 април, кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,

Новата влада на Словачка доби доверба во парламентот: Едуард Хегер е новиот премиер

Новата влада на Словачка доби доверба во парламентот: Едуард Хегер е новиот премиер

Купувањето на руската вакцина „спутник В“ предизвика политичка криза во Словачка, па затоа денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Чапутова формираше нов кабинет на 1 април, кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,

Изгласана доверба во новата словачка влада, Едуард Хегер останува премиер

Изгласана доверба во новата словачка влада, Едуард Хегер останува премиер

Купувањето на руската вакцина Спутник В предизвика политичка криза во Словачка, поради што денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Цапутова формираше нов кабинет на 1 април кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер Купувањето на руската вакцина Спутник В предизвика политичка криза во Словачка, поради што денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Цапутова формираше нов кабинет на 1

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Претседателката Зузана Цапутова формираше нов кабинет на 1 април кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка, по критиките за начинот на кој ја водеше земјата за време на пандемијата. Купувањето на руската вакцина Спутник В предизвика политичка криза во Словачка, поради што денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Купувањето на руската вакцина Спутник В предизвика политичка криза во Словачка, поради што денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Цапутова формираше нов кабинет на 1 април кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

– Купувањето на руската вакцина Спутник В предизвика политичка криза во Словачка, поради што денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за“ и 55 „против“. Претседателката Зузана Цапутова формираше нов кабинет на 1 април кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Новата Влада во Словачка доби доверба, Едуард Хегер – премиер

Купувањето на руската вакцина Спутник В предизвика политичка криза во Словачка, поради што денеска се гласаше за доверба на новата влада, а пратениците му изразија доверба на премиерот Едуард Хегер со 89 гласа „за” и 55 „против”. Претседателката Зузана Цапутова формираше нов кабинет на 1 април кога владата предводена од Игор Матович поднесе оставка,