притисни ентер »

Книжевен разговор со Александар Шпатов

Книжевен разговор со Александар Шпатов

Издавачката куќа „Готен“ во рамките на резиденцијалната програма за писатели и преведувачи „Апсолутно модерен“ организира книжевен разговор со писателот од Бугарија, Александар Шпатов. Разговорот ќе се одржи вечерва, во 20 часот, во книжарницата „Антолог“ во Скопје. Водител на разговорот ќе биде Владимир Јанковски. Александар Шпатов (33) е бугарски

Книжевен разговор со писатeлот Александар Шпатов

Книжевен разговор со писатeлот Александар Шпатов

Книжевен разговор со писателот од Бугарија, Александар Шпатов организира денеска Издавачката куќа „Готен“ во Скопје во рамки на резиденцијалната програма за писатели и преведувачи „Апсолутно модерен“. Шпатов е автор е на четири збирки раскази: „LiveFromSofia“ „Календар на приказни“, „Приказни во фуснота“, и „Фусноти“. Во 2015 година излезе збирката