притисни ентер »

Зошто емпатите чувствуваат дека не припаѓаат никаде?

Зошто емпатите чувствуваат дека не припаѓаат никаде?

Постојат неколку причини за „чувство на неприпаѓање“ - нешто што емпатите често го искусуваат. Бидејќи главната карактеристика на емпатите е нивната способност да ги доживуваат и почувствуваат туѓите емоции, веројатно ќе помислите дека ова ќе им овозможи подобра врска со луѓето околу нив. Но, реалноста е поразлична. Емпатите често можат да препознаат

Четири знаци дека имате висока емоционална интелигенција

Четири знаци дека имате висока емоционална интелигенција

Емоционалната интелигенција е една од највредните квалитети што некој може да ги има. Значително се разликува од рационалната интелигенција и се однесува на разбирање, препознавање и управување со сопствените емоции, но и за разбирање на емоциите кај другите луѓе. Ако ова сте го забележале кај вас, тогаш емоционалната интелигенција ви е на високо ниво