притисни ентер »

Германија ги зголемува субвенциите за електрични возила , сака да ги стигне САД и Кина

Германија ги зголемува субвенциите за електрични возила , сака да ги стигне САД и Кина

Ревидираниот бонус за животна средина ќе порасне уште еднаш. Според најновата одлука, бонусот за набавка на електрични возила ќе изнесува до 6.000 евра, а според утврдената практика, половина од сумата ќе оди кај самите производители. Целта е јасна. Германија сака да има најмалку 10 милиони електрични возила на своите патишта до 2030 година, пренесува