притисни ентер »

Орал нива – налетал на артилериска граната

Орал нива – налетал на артилериска граната

Жител на крушевското село Бучин при орање на нива во атарот на селото пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Според полицијата, настанот бил пријавен вчера во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола од страна на А.С. (39) од село Бучин. Гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Додека работел на нива пронашол неиспукана артилериска граната

Додека работел на нива пронашол неиспукана артилериска граната

Вчера во 17:50 часот во Секторот за внатрешни работи  Битола, 39-годишниот А.С. од село Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Како што информираат од МВР гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка

Орал нива – налетал на артилериска граната

Орал нива – налетал на артилериска граната

Жител на крушевското село Бучин при орање на нива во атарот на селото пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Според полицијата, настанот бил пријавен вчера во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола од страна на А.С. (39) од село Бучин. Гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Крушево: Си ја орал нивата, па наишол на застрашувачка глетка

Крушево: Си ја орал нивата, па наишол на застрашувачка глетка

Вчера во 17:50 часот во Секторот за внатрешни работи  Битола, 39-годишниот А.С. од село Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска  граната 75 мм од Првата светска војна. Како што информираат од МВР гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка

Додека орал нива налетал на артилериска граната

Додека орал нива налетал на артилериска граната

Жител на крушевското село Бучин при орање на нива во атарот на селото пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна. Според полицијата, настанот бил пријавен вчера во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола од страна на А.С. (39) од село Бучин. Гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Прилепско: Додека ја орал нивата нашол граната од Првата светска војна

Прилепско: Додека ја орал нивата нашол граната од Првата светска војна

Вчера околу 17.50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола, А.С. (39) од с. Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с. Бучин пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна која од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка. Republika.mk - содржините, графичките и

Во нива пронајдена граната од Прва светска војна

Во нива пронајдена граната од Прва светска војна

Во Секторот за внатрешни работи  Битола, синоќа е пријавено дека е пронајдена неиспукана артилериска граната од Прва светска војна. А.С. (39) од село Бучин, Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна, која од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена

Орајќи пронашол неиспукана граната од Првата светска војна

Орајќи пронашол неиспукана граната од Првата светска војна

На 11.07.2018 година во 17,50 часот во Секторот за внатрешни работи Битола, А.С. (39) од с.Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска граната 75 мм од Првата светска војна која од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка, информира МВР. Орајќи пронашол

Крушево: Си ја орал нивата, па наишол на застрашувачка глетка

Крушево: Си ја орал нивата, па наишол на застрашувачка глетка

Вчера во 17:50 часот во Секторот за внатрешни работи  Битола, 39-годишниот А.С. од село Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол неиспукана артилериска  граната 75 мм од Првата светска војна. Како што информираат од МВР гранатата од страна на пиротехничар била безбедно подигната и предадена за понатамошна постапка

Во нива пронајдена граната од Прва светска војна

Во нива пронајдена граната од Прва светска војна

Во Секторот за внатрешни работи  Битола, синоќа е пријавено дека е пронајдена неиспукана артилериска граната од Прва светска војна. Во Секторот за внатрешни работи  Битола, синоќа е пријавено дека е пронајдена неиспукана артилериска граната од Прва светска војна. А.С.(39) од с.Бучин-Крушево пријавил дека при орање во нива во атарот на с.Бучин пронашол