притисни ентер »

Huawei: Нашата вештачка интелигенција овозможува шест пати побрзо дијагностицирање на коронавирусот

Huawei: Нашата вештачка интелигенција овозможува шест пати побрзо дијагностицирање на коронавирусот

На онлајн конференцијата наречена „Борба против COVID-19 со технологија“, Huawei се пофали со технолошки решенија кои, како што посочуваат од компанијата, помогнаа значително да се спречи ширењето на коронавирусот во Кина. Успехот е постигнат преку употреба на комбинација на технологии развиени од Huawei, како што се мрежата 5G, Huawei Cloud и вештачката