притисни ентер »

Германците тренираат инсекти за специјални мисии ширум Европа

Германците тренираат инсекти за специјални мисии ширум Европа

Германски тим на научници тренира инсекти кои потоа имаат специјални задачи да уништуваат други видови инскети ширум Европа, пишува „Дојче веле“. „Тренираните“ инсекти служат како замена за пестицидите вели научникот Бернд Вирер. „Ларвите оси сакаат топло време. Најмногу им одговара температура од 25 степени. На таа температура тие се размножуваат“,

Германците тренираат инсекти за специјални мисии ширум Европа

Германците тренираат инсекти за специјални мисии ширум Европа

Германски тим на научници тренира инсекти кои потоа имаат специјални задачи да уништуваат други видови инскети ширум Европа, пишува „Дојче веле“. „Тренираните“ инсекти служат како замена за пестицидите вели научникот Бернд Вирер. „Ларвите оси сакаат топло време. Најмногу им одговара температура од 25 степени. На таа температура тие се размножуваат“,