Како да се одбраниме од епидемијата на лажни вести?

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување. Фејк њуз не е феномен на втората деценија на 21 век, но стана епидемија која се манифестира во неколку облици и намери