притисни ентер »

Кина забранува влез за странци за да ги намали увезените случаи на коронавирус

Кина забранува влез за странци за да ги намали увезените случаи на коронавирус

Кина денеска објави дека ќе забрани влез за странски државјани со валидни визи и дозволи за престој, со цел да го намали бројот на увезени случаи на коронавирусот. Забраната стапува во сила во сабота, се вели во соопштението објавено на веб-страницата на кинеското Министерство за надворешни работи. Министерството додава дека оние со дипломатски и деловни

Кина забранува влез за странци за да ги намали увезените случаи на коронавирус

Кина забранува влез за странци за да ги намали увезените случаи на коронавирус

Кина денеска објави дека ќе забрани влез за странски државјани со валидни визи и дозволи за престој, со цел да го намали бројот на увезени случаи на коронавирусот. Забраната стапува во сила во сабота, се вели во соопштението објавено на веб-страницата на кинеското Министерство за надворешни работи. Министерството додава дека оние со дипломатски и деловни

Кина забранува влез за странци за да ги намали увезените случаи на коронавирус

Кина забранува влез за странци за да ги намали увезените случаи на коронавирус

Кина денеска објави дека ќе забрани влез за странски државјани со валидни визи и дозволи за престој, со цел да го намали бројот на увезени случаи на коронавирусот. Забраната стапува во сила во сабота, се вели во соопштението објавено на веб-страницата на кинеското Министерство за надворешни работи. Министерството додава дека оние со дипломатски и деловни

Кина забранува влез за странци

Кина забранува влез за странци

Кина денеска објави дека ќе забрани влез за странски државјани со валидни визи и дозволи за престој, со цел да го намали бројот на увезени случаи на коронавирусот. Забраната стапува во сила во сабота, се вели во соопштението објавено на веб-страницата на кинеското Министерство за надворешни работи. Министерството додава дека оние со дипломатски и деловни

Кина затвора граници за странци поради коронавирусот

Кина затвора граници за странци поради коронавирусот

Кина од 28 март привремено ќе запре влез на своја територија за странци со важечки визи и дозволи за престој како привремена мерка против ширењето на епидемијата на коронавирусот, соопшти денеска кинеското Министерство за надворешни работи. Исклучоци ќе се прават за лица кои ќе бидат во дипломатска или официјална посета, како и за лица што имаат „Ц“

Кина затвора граници за странци поради коронавирусот

Кина затвора граници за странци поради коронавирусот

Кина од 28 март привремено ќе запре влез на своја територија за странци со важечки визи и дозволи за престој како привремена мерка против ширењето на епидемијата на коронавирусот, соопшти денеска кинеското Министерство за надворешни работи. Исклучоци ќе се прават за лица кои ќе бидат во дипломатска или официјална посета, како и за лица што имаат „Ц“

Кина им забранува влез на странците за да го намали бројот на увезени случаи на зараза

Кина им забранува влез на странците за да го намали бројот на увезени случаи на зараза

Забраната стапува на сила во сабота, се вели на веб-страницата на кинеското Министерство за надворешни работи. Министерството додаде дека оние со дипломатски и деловни визи нема да бидат засегнати од забраната, а странските државјани кои пристигнуваат во Кина за економски, трговски, научни или технолошки активности, сепак и натаму ќе можат да аплицираат

Кина затвора граници за странци поради коронавирусот

Кина затвора граници за странци поради коронавирусот

Кина затвора граници за странци поради коронавирусот Кина од 28 март привремено ќе запре влез на своја територија за странци со важечки визи и дозволи за престој како привремена мерка против ширењето на епидемијата на коронавирусот, соопшти денеска кинеското Министерство за надворешни работи. Исклучоци ќе се прават за лица кои ќе бидат во дипломатска

Кина привремено забрани влез во земјата за речиси сите странски државјани

Кина привремено забрани влез во земјата за речиси сите странски државјани

Кина денес објави дека привремено го забранува влезот во земјата за речиси сите странски државјани, додека се обидува да го ограничи бројот на увезените случаи на коронавирусот. Министерството за надворешни работи вечерва соопшти дека влезот од сабота ќе биде забранет и за странските државјани кои имаат дозвола за престој во Кина. Привремено ќе биде

Кина забранува влез за странци за да ги намали увезените случаи на коронавирус

Кина забранува влез за странци за да ги намали увезените случаи на коронавирус

Кина денеска објави дека ќе забрани влез за странски државјани со валидни визи и дозволи за престој со цел да го намали бројот на увезени случаи на коронавирусот. Забраната стапува во сила в сабота, се вели во соопштението објавено на веб-страницата на кинеското Министерство за надворешни работи. Министерството додава дека оние со дипломатски и деловни

Кина со нови мерки: Затворени границите за странци поради коронавирусот

Кина со нови мерки: Затворени границите за странци поради коронавирусот

Кина од 28 март привремено ќе запре влез на своја територија за странци со важечки визи и дозволи за престој како привремена мерка против ширењето на епидемијата на коронавирусот, соопшти денеска кинеското Министерство за надворешни работи. Исклучоци ќе се прават за лица кои ќе бидат во дипломатска или официјална посета, како и за лица што имаат „Ц“