притисни ентер »

Руски физичари го враќаат времето наназад

Руски физичари го враќаат времето наназад

Руски научници заедно со своите колеги од САД и од Швајцарија го принудија квантниот компјутер да се врати за дел од секундата наназад и со тоа да го „прекрши“ вториот закон за термодинамика. Истражувањето е објавено во списанието „Саентифик репортс“. „Тоа е само еден од серијата трудови посветени на можноста за кршење на вториот закон за термодинамика

Чекор поблиску до патување низ времето

Чекор поблиску до патување низ времето

Московскиот Институт за физика и технологија, во соработка со научници од САД и Швајцарија, објави научен труд што ги доведува во прашање основните закони на физиката, во однос на патувањето низ времето. Како што објави „Индепендент“, научниците тврдат дека со помош на квантен компјутер и квантна механика, успеале да вратат молекули во првобитната

Чекор поблиску до патување низ времето

Чекор поблиску до патување низ времето

Московскиот Институт за физика и технологија, во соработка со научници од САД и Швајцарија, објави научен труд што ги доведува во прашање основните закони на физиката, во однос на патувањето низ времето. Како што објави „Индепендент“, научниците тврдат дека со помош на квантен компјутер и квантна механика, успеале да вратат молекули во првобитната

Научниците се чекор поблиску до патување низ времето

Научниците се чекор поблиску до патување низ времето

Московскиот Институт за физика и технологија, во соработка со научници од САД и Швајцарија, објави научен труд што ги доведува во прашање основните закони на физиката, во однос на патувањето низ времето. Како што објави Independent, научниците тврдат дека со помош на квантен компјутер и квантна механика, успеале да вратат молекули во првобитната состојба

Чекор поблиску до патување низ времето

Чекор поблиску до патување низ времето

Московскиот Институт за физика и технологија, во соработка со научници од САД и Швајцарија, објави научен труд што ги доведува во прашање основните закони на физиката, во однос на патувањето низ времето. Како што објави „Индепендент“, научниците тврдат дека со помош на квантен компјутер и квантна механика, успеале да вратат молекули во првобитната

Чекор поблиску до патување низ времето

Чекор поблиску до патување низ времето

Московскиот Институт за физика и технологија, во соработка со научници од САД и Швајцарија, објави научен труд што ги доведува во прашање основните закони на физиката, во однос на патувањето низ времето. Како што објави „Индепендент“, научниците тврдат дека со помош на квантен компјутер и квантна механика, успеале да вратат молекули во првобитната

Научниците докажаа дека можеме да го промениме текот на времето

Научниците докажаа дека можеме да го промениме текот на времето

Руски научници од московскиот Институт за физика и технологија со помош на колеги од Швајцарија и САД наоравија нешто што се противи на законите на физиката – со помош на квантен компјутер успеаја да го променат текот на времето. Користејќи електрони и принципите на квантната механика, истражувачите успеаја да го вратат времето назад. Поточно, кој

Чекор поблиску до патување низ времето

Чекор поблиску до патување низ времето

Московскиот Институт за физика и технологија, во соработка со научници од САД и Швајцарија, објави научен труд што ги доведува во прашање основните закони на физиката, во однос на патувањето низ времето. Како што објави „Индепендент“, научниците тврдат дека со помош на квантен компјутер и квантна механика, успеале да вратат молекули во првобитната

Чекор поблиску до патување низ времето

Чекор поблиску до патување низ времето

Московскиот Институт за физика и технологија, во соработка со научници од САД и Швајцарија, објави научен труд што ги доведува во прашање основните закони на физиката, во однос на патувањето низ времето. Како што објави „Индепендент”, научниците тврдат дека со помош на квантен компјутер и квантна механика, успеале да вратат молекули во првобитната