Хорват е најефикасниот регионалец

По завршувањето на осмата сезона во ракометната Регионална лига (РЛ), одговорните лица на лигата излегоа со интересни статистики за ефектот на играчите во изминатите осум сезони. Во досегашните осум сезони се одиграни вкупно 796 натпревари, на кои се постигнати 42.924 гола, или 53,9 во просек по натпревар. Прв на вечната листа на стрелци во Регионалната