притисни ентер »

Песков: Русија сака да соработува со НАТО иако е сојуз создаден за конфронтација

Песков: Русија сака да соработува со НАТО иако е сојуз создаден за конфронтација

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков, денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со алијансата. – Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО – истакна Песков, а пренесе агенцијата ТАСС. Тој додаде дека Русија

Песков: Русија сака да соработува со НАТО иако е сојуз создаден за конфронтација

Песков: Русија сака да соработува со НАТО иако е сојуз создаден за конфронтација

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков, денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. „Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО“, истакна Песков, а пренесе агенцијата „Тасс“. Тој додаде дека Русија

Песков: Русија сака да соработува со НАТО иако е сојуз создаден за конфронтација

Песков: Русија сака да соработува со НАТО иако е сојуз создаден за конфронтација

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков, денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. „Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО“, истакна Песков, а пренесе агенцијата „Тасс“. Тој додаде дека Русија

Песков: Русија сака да соработува со НАТО иако е сојуз создаден за конфронтација

Песков: Русија сака да соработува со НАТО иако е сојуз создаден за конфронтација

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков, денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со алијансата. „Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО“, истакна Песков, а пренесе агенцијата ТАСС. Тој додаде дека Русија

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. – Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО, истакна Песков. Тој додаде дека Русија никогаш претерано не ја нагласувала

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. – Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО, истакна Песков. Тој додаде дека Русија никогаш претерано не ја нагласувала

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. – Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО, истакна Песков. Тој додаде дека Русија никогаш претерано не ја нагласувала

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Тој коментирајќи ја вчерашната изјава на францускиот претседател Емануел Макрон, наведе дека „НАТО можеби е живо или мртво, ние не сме паталози да испитуваме и да одлучуваме кои делови од НАТО се коматозни“. Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. – Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО, истакна Песков. Тој додаде дека Русија никогаш претерано не ја нагласувала

Песков: Русија сака да соработува со НАТО, иако е создадено за конфронтација

Песков: Русија сака да соработува со НАТО, иако е создадено за конфронтација

Тој додаде дека Русија никогаш претерано не ја нагласувала улогата на Северноатлантската алијанса во обезбедување на глобалната европска безбедност и стабилност. Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. – Повеќе пати имаме изјавено дека

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. – Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО, истакна Песков. Тој додаде дека Русија никогаш претерано не ја нагласувала

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Песков: Русија сака да соработува со НАТО и покрај агресивноста

Портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков денеска изјави дека НАТО секогаш бил инструмент на агресија и конфронтација, но Русија сака да соработува со Алијансата. – Повеќе пати имаме изјавено дека НАТО е создадено за конфронтација. Меѓутоа, Русија никогаш не избегнувала соработка со НАТО, истакна Песков. Тој додаде дека Русија никогаш претерано не ја нагласувала