притисни ентер »

Единствена Македонија: Скандалозно е што грозјето на лозарите со години не е платено

Единствена Македонија: Скандалозно е што грозјето на лозарите со години не е платено

Од вчерашната 119. седница на Владата произлезе скандалозна иформација дека одземеното грозје на лозарите од Тиквешкот Регион за 2014, 2015 и 2016 година сè уште не им било платено од винарските визби како откупувачи и притоа Владата донесе одлука со 2 милиони евра од буџетот да им се плати грозјето на лозарите, порача Единствена Македонија. „Не е

Единствена Македонија: Заев не бара одговорност за винарските визби кои го украле грозјето на лозарите

Единствена Македонија: Заев не бара одговорност за винарските визби кои го украле грозјето на лозарите

Од вчерашната 119-седница на Владата произлезе скандалозна иформација дека одземеното грозје на лозарите од тиквешкот регион за 2014, 2015 и 2016 година се уште не им било платено од винарските визби како откупувачи и притоа Владата донесе одлука со 2 милиони евра од буџетот да им се плати грозјето на лозарите, порача Единствена Македонија. „Не е спорно

ЕМ: Заев не бара одговорност за винарските визби кои го украле грозјето на лозарите

ЕМ: Заев не бара одговорност за винарските визби кои го украле грозјето на лозарите

Од вчерашната 119-седница на Владата произлезе скандалозна иформација дека одземеното грозје на лозарите од тиквешкот регион за 2014, 2015 и 2016 сеуште не им било платено од винарските визби како откупувачи и притоа владата донесе одлука со 2 милиони евра од буџетот да им се плати грозјето на лозарите. Не е спорно дека лозарите треба да ги добијат

Единствена Македонија: Заев не бара одговорност за винарските визби кои го украле грозјето на лозарите

Единствена Македонија: Заев не бара одговорност за винарските визби кои го украле грозјето на лозарите

Од вчерашната 119. седница на Владата произлезе скандалозна иформација дека одземеното грозје на лозарите од Тиквешкот Регион за 2014, 2015 и 2016 година сè уште не им било платено од винарските визби како откупувачи и притоа Владата донесе одлука со 2 милиони евра од буџетот да им се плати грозјето на лозарите, порача Единствена Македонија. „Не е

„Повардарие“- успешен исчекор во винската приказна

„Повардарие“- успешен исчекор во винската приказна

„Повардарие“- успешен исчекор во винската приказна Винарската визба „Повардарие“ од Неготино е најголемиот производител на вино во Македонија и фирма која повеќе од 50 години успешно одговара на потребите и барањата на различни пазари. Во својот состав има производен капацитет од 30 милиони литри вино и дистилерија за производство на жестоки пијалоци