Емигрантите и бегалците во БиХ се смрзнуваат, нема тоалети, струја, чиста вода

Падот на температурата на воздухот далеку под нулата дополнително им ја отежна маката на стотиците емигранти и бегалци, заглавени на северозападот на Босна и Херцеговина, пишува Асошиејтед прес. Емигрантите и бегалците, меѓу кои и цели семејства со мали деца, деноноќно се смрзнуваат при бранот екстремен студ кој ја зафати областа во близина на границата