притисни ентер »

Клиничката болница во Штип  доби нови апарати

Клиничката болница во Штип доби нови апарати

Нов видео-ендоскоп за гастроскопија и колоноскопија во Клиничката болница во Штип, вреден 100 илјади евра, промовираа денеска министерот за здравство Венко Филипче и директорот на таа јавна здравствена установа Ален Ѓеорѓијев. Овој современ апарат го набави Министерството за здравство, а е наменет за пациентите од Штип и околните места. Покрај ендоскопот,

Нови вработувања и апарати во болницата во Штип

Нови вработувања и апарати во болницата во Штип

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска заедно со Ален Георгијев, директор на Клиничката болница во Штип, го промовираа новиот видео-ендоскоп за гастроскопија и колоноскопија, вреден 100 илјади евра. Овој современ апарат го набави Министерството за здравство. Покрај едноскопот, оваа болница има 10 нови кревети со пациентмонитори и инфузомати

Нови вработувања и апарати во болницата во Штип

Нови вработувања и апарати во болницата во Штип

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска заедно со Ален Георгијев, директор на Клиничката болница во Штип, го промовираа новиот видео-ендоскоп за гастроскопија и колоноскопија, вреден 100 илјади евра. Овој современ апарат го набави Министерството за здравство. Покрај едноскопот, оваа болница има 10 нови кревети со пациентмонитори и инфузомати

Нови вработувања и апарати во болницата во Штип

Нови вработувања и апарати во болницата во Штип

Министерот за здравство, Венко Филипче, денеска заедно со Ален Георгијев, директор на Клиничката болница во Штип, го промовираа новиот видеоендоскоп за гастроскопија и колоноскопија, вреден 100 илјади евра. Овој современ апарат го набави Министерството за здравство. Покрај едноскопот, оваа болница има 10 нови кревети со пациентмонитори и инфузомати

Нови апарати доби Клиничката болница во Штип

Нови апарати доби Клиничката болница во Штип

Овој современ апарат го набави Министерството за здравство, а е наменет за пациентите од Штип и околните места. Покрај ендоскопот, во болницата има 10 нови кревети со пациентмонитори и инфузомати и перфузори во коронарната единица, но и нова центрифуга машина во Клиничката лабораторија. Набавен е нов екстензионен стол за ортопедски и трауматолошки

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е средината на 2020 година

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е средината на 2020 година

Средината на 2020 година е новиот термин кога ќе биде изграден новиот објект на Клиничката болница во Штип, истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при денешната посета и средба со раководството на болницата. Ова е ново пролонгирање на рокот за изградбата и тоа дополнително за една година. Откако денеска ќе ја скинираат состојбата на

Клиничката болница во Штип со нови апарати и 50 нови вработувања

Клиничката болница во Штип со нови апарати и 50 нови вработувања

Министерот за здравство Доц. д-р Венко Филипче, денеска заедно со Ален Георгијев, директор на Клиничката болница во Штип, го промовираа новиот видео-ендоскоп за гастроскопија и колоноскопија, вреден 100 илјади евра. Овој современ апарат го набави Министерството за здравство, а е наменет за пациентите од Штип и околните места. Покрај едноскопот, оваа

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е средината на 2020 година

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е средината на 2020 година

Средината на 2020 година е новиот термин кога ќе биде изграден новиот објект на Клиничката болница во Штип, истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при денешната посета и средба со раководството на болницата. Ова е ново пролонгирање на рокот за изградбата и тоа дополнително за една година. Откако денеска ќе ја скинираат состојбата на

Филипче: Изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е предвидена за 2020 година

Филипче: Изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е предвидена за 2020 година

Штип, 6 декември 2018 (МИА) – Средината на 2020 година е новиот термин кога ќе биде изграден новиот објект на Клиничката болница во Штип, истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при денешната посета и средба со раководството на болницата. Ова е ново пролонгирање на рокот за изградбата и тоа дополнително за една година. Откако денеска

loading...
Место во 2018, новата клиничка болница во Штип ќе биде готова до средината на 2020, кажа Министерот Филипче

Место во 2018, новата клиничка болница во Штип ќе биде готова до средината на 2020, кажа Министерот Филипче

Министерот за здравство Венко Филипче очекува новата клиничка болница во Штип да биде изградена и пуштена во употреба до средината на 2020 година. Во договорот што претходното раководство на Министерството за здравство го има потпишано со изведувачот на работите, фирмата „Интеракт“ од Грција, стои дека краен рок за изградба и опремување e март 2018

Филипче во Штип: За една година се пролонгира рокот за изградба на Клиничката болница

Филипче во Штип: За една година се пролонгира рокот за изградба на Клиничката болница

Средината на 2020 година е новиот термин кога ќе биде изграден новиот објект на Клиничката болница во Штип, истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при посетата и средба со раководството на болницата. Ова е ново пролонгирање на рокот за изградбата и тоа дополнително за една година. Откако денеска ќе ја скенираат состојбата на терен

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е средината на 2020 година

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е средината на 2020 година

Ова е ново пролонгирање на рокот за изградбата и тоа дополнително за една година. Откако денеска ќе ја скинираат состојбата на терен ќе се прави нов динамички план, а ќе треба и да се утврди и кога ќе се набавува новата опрема за овој објект. – Ние сме во секојдневен контакт со луѓето со кои имаме потпишано договор од страна на Министерството за здравство,

Нови апарати доби Клиничката болница во Штип

Нови апарати доби Клиничката болница во Штип

Нов видео-ендоскоп за гастроскопија и колоноскопија во Клиничката болница во Штип, вреден 100 илјади евра, промовираа денеска министерот за здравство Венко Филипче и директорот на таа јавна здравствена установа Ален Ѓеорѓијев. Овој современ апарат го набави Министерството за здравство, а е наменет за пациентите од Штип и околните места. Покрај ендоскопот,

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е 2020 година

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е 2020 година

Средината на 2020 година е новиот термин кога ќе биде изграден новиот објект на Клиничката болница во Штип, истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при денешната посета и средба со раководството на болницата. Ова е ново пролонгирање на рокот за изградбата и тоа дополнително за една година. Откако денеска ќе ја скинираат состојбата на

Филипче: Новиот објект на Клиничката болница во Штип ќе биде изграден во 2020 година

Филипче: Новиот објект на Клиничката болница во Штип ќе биде изграден во 2020 година

Средината на 2020 година е новиот термин кога ќе биде изграден новиот објект на Клиничката болница во Штип, истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при денешната посета и средба со раководството на болницата. Ова е ново пролонгирање на рокот за изградбата и тоа дополнително за една година. Откако денеска ќе ја скинираат состојбата на

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е средината на 2020 година

Филипче: Новиот термин за изградбата на новиот објект на Клиничката болница-Штип е средината на 2020 година

Средината на 2020 година е новиот термин кога ќе биде изграден новиот објект на Клиничката болница во Штип, истакна денеска министерот за здравство, Венко Филипче при денешната посета и средба со раководството на болницата. Ова е ново пролонгирање на рокот за изградбата и тоа дополнително за една година. Откако денеска ќе ја скинираат состојбата на