притисни ентер »

МНТ со претставата „Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште во Белград

МНТ со претставата „Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште во Белград

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември ќе гостува на сцената на Народното позориште во Белград. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка меѓу двете театарски куќи. Премиерата на претставата се одржа на 10 април 2016 година на големата

„Животот е прекрасен“ гостува во „Народно позориште“ во Белград

„Животот е прекрасен“ гостува во „Народно позориште“ во Белград

Македонскиот народен театар (МНТ) со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември годинава ќе гостува на сцената на Народното позориште во Белград. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка помеѓу двете театарски куќи. Премиерата на оваа претстава се одржа на 10 април 2016

„Животот е прекрасен“ гостува во „Народно позориште“ во Белград

„Животот е прекрасен“ гостува во „Народно позориште“ во Белград

Македонскиот народен театар (МНТ) со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември годинава ќе гостува на сцената на Народното позориште во Белград. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка помеѓу двете театарски куќи. Премиерата на оваа претстава се одржа на 10 април 2016

„Животот е прекрасен“ гостува во „Народно позориште“ во Белград

„Животот е прекрасен“ гостува во „Народно позориште“ во Белград

Македонскиот народен театар (МНТ) со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември годинава ќе гостува на сцената на Народното позориште во Белград. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка помеѓу двете театарски куќи. Премиерата на оваа претстава се одржа на 10 април 2016

„Животот е прекрасен“ во декември ќе гостува во Белград

„Животот е прекрасен“ во декември ќе гостува во Белград

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември ќе гостува на сцената на Народното позориште во Белград. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка помеѓу двете театарски куќи. Ова не е претстава за самоубиството, не е пиеса за смртта, туку за еден

МНТ со претставата „Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште во Белград

МНТ со претставата „Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште во Белград

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември ќе гостува на сцената на Народното позориште во Белград. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка меѓу двете театарски куќи. Премиерата на претставата се одржа на 10 април 2016 година на големата

„Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште – Белград

„Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште – Белград

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември ќе гостува на сцената на Народното позориште Белград, Србија. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка помеѓу двете театарски куќи. Премиерата на претставата се одржа на 10 април 2016 година на големата

„Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште од Белград

„Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште од Белград

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември 2019 г. ќе гостува на сцената на Народното позориште, Белград, Р Србија. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка помеѓу двете театарски куќи. Премиерата на претставата се одржа на 10 април 2016 г

„Животот е прекрасен“ на МНТ гостува во Народно позориште во Белград

„Животот е прекрасен“ на МНТ гостува во Народно позориште во Белград

Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка помеѓу двете театарски куќи. Премиерата на претставата се одржа на 10 април 2016 г. на големата сцена во Македонскиот народен театар. Оттогаш, покрај изведбите на репертоарот на матичната сцена, „Животот е прекрасен" патува и надвор од границите на државата. Во 2017 г. гостуваше во Хрватското

МНТ со претставата „Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште во Белград

МНТ со претставата „Животот е прекрасен“ гостува во Народно позориште во Белград

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен“ од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември ќе гостува на сцената на Народното позориште во Белград. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка меѓу двете театарски куќи. Премиерата на претставата се одржа на 10 април 2016 година на големата

МНТ со претставата „Животот е прекрасен” гостува во Народно позориште во Белград

МНТ со претставата „Животот е прекрасен” гостува во Народно позориште во Белград

Македонскиот народен театар со претставата „Животот е прекрасен” од Николај Ердман, а во режија на Александар Морфов, на 8 декември ќе гостува на сцената на Народното позориште во Белград. Гостувањето се реализира во рамките на билатералната соработка меѓу двете театарски куќи. Премиерата на претставата се одржа на 10 април 2016 година на големата

Инцидент во театарот на Вишка: Дојдовме на проба, а бевме изнесени со лисици

Инцидент во театарот на Вишка: Дојдовме на проба, а бевме изнесени со лисици

Двајца актери вчера попладне биле приведени во полициска станица Гостивар по пријава дека ги попречувале активностите на Гостиварскиот театар. Актерите сметаат дека се неправедно отстранети од претставата и за тоа не добиле образложение, пишува Република.мк Актерите Берат Салији и Арѓент Хасани денеска дадоа појаснување за вчерашниот настан и бараат

Инцидент во театарот на Вишка: Дојдовме на проба, а бевме изнесени со лисици

Инцидент во театарот на Вишка: Дојдовме на проба, а бевме изнесени со лисици

Двајца актери вчера попладне биле приведени во полициска станица Гостивар по пријава дека ги попречувале активностите на Гостиварскиот театар. Актерите сметаат дека се неправедно отстранети од претставата и за тоа не добиле образложение, пишува Република.мк Актерите Берат Салији и Арѓент Хасани денеска дадоа појаснување за вчерашниот настан и бараат

Двајца актери од Гостивар прекинале проба во театар, приведени во полициска станица

Двајца актери од Гостивар прекинале проба во театар, приведени во полициска станица

Двајца актери вчера попладне биле приведени во полициска станица Гостивар по пријава дека ги попречувале активностите на Гостиварскиот театар. Актерите сметаат дека се неправедно отстранети од претставата и за тоа не добиле образложение. Актерите Берат Салији и Арѓент Хасани денеска дадоа појаснување за вчерашниот настан и бараат одговори и реакции

По прекин на проба за претстава, еден актер приведен во полициска станица

По прекин на проба за претстава, еден актер приведен во полициска станица

Едно лице вчера (12 ноември) било приведно во полициската станица Гостивар, откако одбило да ја напушти просторијата каде се одвивале подготовки за театарска претстава. Според СВР Тетово вчера попладне, по претходна поплака пријавена од В.В.(42) од Гостивар против А.Х.(40) од Гостивар и Б.С.(39) од гостиварско Дебреше дека ги попречувале активностите

Двајца актери приведени во полициска станица, прекинале проба на театарска престава

Двајца актери приведени во полициска станица, прекинале проба на театарска престава

Двајца актери вчера попладне биле приведени во полициска станица Гостивар по пријава дека ги попречувале активностите на Гостиварскиот театар. Актерите сметаат дека се неправедно отстранети од претставата и за тоа не добиле образложение. Актерите Берат Салији и Арѓент Хасани денеска дадоа појаснување за вчерашниот настан и бараат одговори и реакции

Двајца актери приведени во полициска станица, прекинале проба на театарска престава

Двајца актери приведени во полициска станица, прекинале проба на театарска престава

Двајца актери вчера попладне биле приведени во полициска станица Гостивар по пријава дека ги попречувале активностите на Гостиварскиот театар. Актерите сметаат дека се неправедно отстранети од претставата и за тоа не добиле образложение. Актерите Берат Салији и Арѓент Хасани денеска дадоа појаснување за вчерашниот настан и бараат одговори и реакции

„Влеговме на проба во театарот, а бевме изнесени со лисици“

„Влеговме на проба во театарот, а бевме изнесени со лисици“

Двајца актери вчера попладне биле приведени во полициска станица Гостивар по пријава дека ги попречувале активностите на gостиварскиот театар. Актерите сметаат дека се неправедно отстранети од претставата и за тоа не добиле образложение. Актерите Берат Салији и Арѓент Хасани денеска дадоа појаснување за вчерашниот настан и бараат одговори и реакции

По прекин на проба за претстава, актер приведен во полициска станица во Гостивар

По прекин на проба за претстава, актер приведен во полициска станица во Гостивар

Двајца актери вчера попладне биле приведени во полициска станица Гостивар по пријава дека ги попречувале активностите на Гостиварскиот театар. Едно лице вчера било приведно во полициската станица Гостивар, откако одбило да ја напушти просторијата каде се одвивале подготовки за театарска претстава. Според СВР Тетово вчера попладне, по претходна поплака