притисни ентер »

Тачи: Само САД можат да донесат взаемно признавање на Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат взаемно признавање на Косово и Србија

Претседателот на Косово Хашим Тачи денеска оцени дека само САД можат да донесат договор за меѓусебно признавање меѓу Белград и Приштина и дека сите други напори се залудни. Тој рече дека со договорот за економска нормализација, постигнат на 4 септември во Белата куќа, американскиот претседател Доналд Трамп го постигнал невозможното, пренесува приштина

Тачи: Само САД можат да донесат договор меѓу Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат договор меѓу Косово и Србија

Претседателот на Косово Хашим Тачи денеска оцени дека само САД можат да донесат договор за меѓусебно признавање меѓу Белград и Приштина и дека сите други напори се залудни. Тој рече дека со договорот за економска нормализација, постигнат на 4 септември во Белата куќа, американскиот претседател Доналд Трамп го постигнал невозможното, пренесува приштина

Тачи: Меѓусебно признавање на Косово-Србија може да се случи само во Белата куќа

Тачи: Меѓусебно признавање на Косово-Србија може да се случи само во Белата куќа

Тачи: Меѓусебно признавање на Косово-Србија може да се случи само во Белата куќа Косовскиот претседателот Хашим Тачи изрази уверување дека сега по постигнатиот договор за економска нормализација на односите следува меѓусебното признавање меѓу државите Косово и Србија. Тој нагласи дека тоа може да се случи само во Белата куќа и под водство на Соединетите

Тачи: Само САД можат да донесат взаемно признавање на Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат взаемно признавање на Косово и Србија

Претседателот на Косово Хашим Тачи денеска оцени дека само САД можат да донесат договор за меѓусебно признавање меѓу Белград и Приштина и дека сите други напори се залудни. Тој рече дека со договорот за економска нормализација, постигнат на 4 септември во Белата куќа, американскиот претседател Доналд Трамп го постигнал невозможното, пренесува приштина

Тачи: Само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија

Косовскиот претседател, Хашим Тачи, вели дека само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија и дека сите останати напори се залудни, пренесува „Коха“. За договорот што беше потпишан на 4 септември во Белата куќа, вели дека американскиот претседател постигнал нешто невозможно. „Во времето кога Ричард Гренел го почна ова

Тачи: Само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија

Косовскиот претседател, Хашим Тачи, вели дека само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија и дека сите останати напори се залудни, пренесува „Коха“. За договорот што беше потпишан на 4 септември во Белата куќа, вели дека американскиот претседател постигнал нешто невозможно. „Во времето кога Ричард Гренел го почна ова

Тачи: Меѓусебно признавање меѓу Косово и Србија може да се случи само под водство на САД

Тачи: Меѓусебно признавање меѓу Косово и Србија може да се случи само под водство на САД

Косовскиот претседателот Хашим Тачи изрази уверување дека сега по постигнатиот договор за економска нормализација на односите следува меѓусебното признавање меѓу државите Косово и Србија. Тој нагласи дека тоа може да се случи само во Белата куќа и под водство на Соединетите американски држави. „Верувам дека ако се постигне економска нормализација во

Тачи: Само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија

Косовскиот претседател, Хашим Тачи, вели дека само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија и дека сите останати напори се залудни, пренесува „Коха“. За договорот што беше потпишан на 4 септември во Белата куќа, вели дека американскиот претседател постигнал нешто невозможно. „Во времето кога Ричард Гренел го почна ова

„Последните случувања Израел-Косово, почеток на една нова ера“

„Последните случувања Израел-Косово, почеток на една нова ера“

Трамп го стори она што другите не успеаја да го сторат 20 години Премиерот на Израел, Бенјамин Нетанјаху изрази оптимизам дека Косово и Израел ќе постигнат многу со заедничка работа во писмо кое го испрати до косовскиот народот. Тој писмото го испрати по повод манифестацијата за еврејската нова година Рош Хашана во Приштина. „Во оваа Нова година ја

Тачи: Само САД можат да донесат взаемно признавање на Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат взаемно признавање на Косово и Србија

-Реклама- Претседателот на Косово Хашим Тачи денеска оцени дека само САД можат да донесат договор за меѓусебно признавање меѓу Белград и Приштина и дека сите други напори се залудни. Тој рече дека со договорот за економска нормализација, постигнат на 4 септември во Белата куќа, американскиот претседател Доналд Трамп го постигнал невозможното, пренесува

Тачи: Само САД можат да донесат договор за заемно признавање меѓу Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат договор за заемно признавање меѓу Косово и Србија

Косовскиот претседател, Хашим Тачи, вели дека само САД можат да донесат договор за заемно признавање меѓу Косово и Србија и дека сите останати напори се залудни, пренесува „Коха“. За договорот што беше потпишан на 4 септември во Белата куќа, вели дека американскиот претседател постигнал нешто невозможно. – Во времето кога Ричард Гренел го почна ова

Тачи: Само САД можат да донесат взаемно признавање на Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат взаемно признавање на Косово и Србија

Приштина, 15 септември 2020 () – Претседателот на Косово Хашим Тачи денеска оцени дека само САД можат да донесат договор за меѓусебно признавање меѓу Белград и Приштина и дека сите други напори се залудни. Тој рече дека со договорот за економска нормализација, постигнат на 4 септември во Белата куќа, американскиот претседател Доналд Трамп го постигнал

Тачи: Меѓусебно признавање на Косово-Србија може да се случи само во Белата куќа

Тачи: Меѓусебно признавање на Косово-Србија може да се случи само во Белата куќа

Косовскиот претседател стравува од следната средба во Брисел. Косовскиот претседателот Хашим Тачи изрази уверување дека сега по постигнатиот договор за економска нормализација на односите следува меѓусебното признавање меѓу државите Косово и Србија. Тој нагласи дека тоа може да се случи само во Белата куќа и под водство на Соединетите американски држави

Тачи: Взаемно признавање на Косово и Србија само САД можат да донесат

Тачи: Взаемно признавање на Косово и Србија само САД можат да донесат

Претседателот на Косово Хашим Тачи денеска оцени дека само САД можат да донесат договор за меѓусебно признавање меѓу Белград и Приштина и дека сите други напори се залудни. Тој рече дека со договорот за економска нормализација, постигнат на 4 септември во Белата куќа, американскиот претседател Доналд Трамп го постигнал невозможното, пренесува приштина

Тачи: Само преку САД до договор, другите напори се залудни

Тачи: Само преку САД до договор, другите напори се залудни

Косовскиот претседател Хашим Тачи изјави денеска дека само САД можат да постигнат договор за меѓусебно признавање меѓу Косово и Србија, сите други напори се залудни, пренесува „Коха“. По повод еврејската Нова година, Тачи рече дека со договорот за економска нормализација, постигнат на 4 септември во Белата куќа, американскиот претседател „го постигна

Тачи: Само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија

Тачи: Само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија

Косовскиот претседател, Хашим Тачи, вели дека само САД можат да донесат договор за взаемно признавање меѓу Косово и Србија и дека сите останати напори се залудни, пренесува „Коха“. За договорот што беше потпишан на 4 септември во Белата куќа, вели дека американскиот претседател постигнал нешто невозможно. „Во времето кога Ричард Гренел го почна ова