притисни ентер »

Последната панорама на возилото Opportunity на NASA

Последната панорама на возилото Opportunity на NASA

Теренското возило Opportunity на NASA ја испрати последната панорама пред да биде проголтано од песочна бура на Марс. NASA официјално во февруари се збогува со теренското возило Opportunity, но сепак возилото испрати нови материјали. Jet Propulsion Laboratory на NASA објави панорамски фотографии кои возилото Opportunity ги направи во Perseverance Valley,

Последната панорама на возилото Opportunity на NASA

Последната панорама на возилото Opportunity на NASA

Теренското возило Opportunity на NASA ја испрати последната панорама пред да биде проголтано од песочна бура на Марс. NASA официјално во февруари се збогува со теренското возило Opportunity, но сепак возилото испрати нови материјали. Jet Propulsion Laboratory на NASA објави панорамски фотографии кои возилото Opportunity ги направи во Perseverance Valley,

Фантастична фотографија од Марс во 360 степени

Фантастична фотографија од Марс во 360 степени

Роверот Opportunity на НАСА слета на Марс на почетокот на 2004 година, а планираната мисија која требаше да трае три месеци де продолжи на 15 години, во текот на кои од Црвената планета испрати битни податоци и фотографии. Но, по минатогодишната песочна бура на Марс роверот престана за одговара на сингалите од Земјата и неодамна беше објавено дека

Последната панорама на возилото Oppurtunity на NASA

Последната панорама на возилото Oppurtunity на NASA

Теренското возило Oppurtunity на NASA ја испрати последната панорама пред да биде проголтано од песочна бура на Марс. NASA официјално во февруари се збогува со теренското возило Opportunity, но сепак возилото испрати нови материјали. Jet Propulsion Laboratory на NASA објави панорамски фотографии кои возилото Opportunity ги направи во Perseverance Valley,