15 психолошки трикови кои може да ви бидат од голема корист

1. Кога се смее група на луѓе, секој инстинктивно се врти кон оној што му е посимпатичен од останатите, или кон оној кој го смета за близок пријател. 2. Кога треба да направите нешто што бара голема одговорност или концентрација, односно нешто што обично ве прави нервозни, пробајте да џвакате мастика или пак јадете нешто. На потсвесно ниво тоа е поврзано