притисни ентер »

САД ПРОТИВ предлогот на Ердоган за две држави на Кипар

САД ПРОТИВ предлогот на Ердоган за две држави на Кипар

Соединетите држави отфрлаат какво било решение на две земји за Кипар споменато од турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган во изминатите денови, изјави претставничката на Стејт департментот Викторија Нуланд. На прашањето во Конгресот дали американската влада недвосмислено ја отфрла таквата опција, таа одговори: „Да, апсолутно! Ние веруваме дека само

САД ПРОТИВ предлогот на Ердоган за две држави на Кипар

САД ПРОТИВ предлогот на Ердоган за две држави на Кипар

Соединетите држави отфрлаат какво било решение на две земји за Кипар споменато од турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган во изминатите денови, изјави претставничката на Стејт департментот Викторија Нуланд. На прашањето во Конгресот дали американската влада недвосмислено ја отфрла таквата опција, таа одговори: „Да, апсолутно! Ние веруваме дека само

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Само процес предводен од Кипраните, двете зони и двете заедници, може да донесе мир и стабилност на Кипар, вели американската потсекретарка за политички прашања Викторија Нуланд. – САД отфрлаат какво било решение за Кипар во кое би биле вклучени две држави, како што предложи деновиве турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, рече Нуланд. На прашањето

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Само процес предводен од Кипраните, двете зони и двете заедници, може да донесе мир и стабилност на Кипар, вели американската потсекретарка за политички прашања Викторија Нуланд. – САД отфрлаат какво било решение за Кипар во кое би биле вклучени две држави, како што предложи деновиве турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, рече Нуланд. На прашањето

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

– Само процес предводен од Кипраните, двете зони и двете заедници, може да донесе мир и стабилност на Кипар, вели американската потсекретарка за политички прашања Викторија Нуланд. – САД отфрлаат какво било решение за Кипар во кое би биле вклучени две држави, како што предложи деновиве турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, рече Нуланд. На прашањето

Нуланд: За САД е неприфатливо решението со две држави на Кипар

Нуланд: За САД е неприфатливо решението со две држави на Кипар

Нуланд: За САД е неприфатливо решението со две држави на Кипар А.П. Пред 17 секунди Фото: EPA/NAKE BATEV „Ние веруваме дека само процес предводен од Кипраните, двете зони и двете заедници, може да донесе мир и стабилност на Кипар”, рече Нуланд Само процес предводен од Кипраните, двете зони и двете заедници, може да донесе мир и стабилност на Кипар,

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Само процес предводен од Кипраните, двете зони и двете заедници, може да донесе мир и стабилност на Кипар, вели американската потсекретарка за политички прашања Викторија Нуланд. – САД отфрлаат какво било решение за Кипар во кое би биле вклучени две држави, како што предложи деновиве турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, рече Нуланд. На прашањето

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Нуланд: САД ги отфрлаат сите опции кои вклучуваат две држави за Кипар

Само процес предводен од Кипраните, двете зони и двете заедници, може да донесе мир и стабилност на Кипар, вели американската потсекретарка за политички прашања Викторија Нуланд. – САД отфрлаат какво било решение за Кипар во кое би биле вклучени две држави, како што предложи деновиве турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, рече Нуланд. На прашањето

САД го отфрлија турското барање на Кипар да има две држави

САД го отфрлија турското барање на Кипар да има две држави

Соединетите Американски Држави отфрлаат какво било решение на две држави за Кипар кое во последните денови го предлагаше турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган, изјави денес функционерката на американскиот Стејт департмент Викторија Нуланд. Таа во Конгресот на прашањето дали американската влада недвосмислено ја отфрла таквата опција одговори: „Да,

Ердоган ги зовре страстите околу Кипар

Ердоган ги зовре страстите околу Кипар

Ердоган отиде во турскиот дел од Никозија за да ја одбележи 47-годишнината од инвазијата на Турција во северниот дел на островот Плановите на турскиот претседател за две држави на Кипар наиде на остри реакции од ЕУ и САД Брисел и Вашингтон остро реагираа на одлуката на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган делумно да го отвори аветинскиот крајбрежен

Вароша: Нова „провокација“ на поделениот Кипар

Вароша: Нова „провокација“ на поделениот Кипар

Кипарските Грци на југ, кипарските Турци на север- медитеранскиот остров е поделен веќе 47 години. Разговорите за решение се заглавени подолго време. Сега С. Кипар предизвикува незадоволство со една контроверзна одлука. Шефот на американската дипломатија Ентони Блинкен ги осуди плановите на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган и на кипарските Турци

Блинкен: Акциите на кипарските Турци во Вароша се провокативни и неприфатливи

Блинкен: Акциите на кипарските Турци во Вароша се провокативни и неприфатливи

Американскиот министер за надворешни работи Ентони Блинкен ги осуди плановите на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган и кипарските Турци за отворање на летното одморалиште Вароша на Кипар. „САД сметаат дека акциите на кипарските Турци во Вароша, со поддршка на Турција, се провокативни, неприфатливи и неспоиви со определбата за конструктивно учество

Блинкен: Акциите на кипарските Турци во Вароша се провокативни и неприфатливи

Блинкен: Акциите на кипарските Турци во Вароша се провокативни и неприфатливи

Американскиот министер за надворешни работи Ентони Блинкен ги осуди плановите на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган и кипарските Турци за отворање на летното одморалиште Вароша на Кипар. „САД сметаат дека акциите на кипарските Турци во Вароша, со поддршка на Турција, се провокативни, неприфатливи и неспоиви со определбата за конструктивно учество