притисни ентер »

Се уште беснеат пожарите во Грција

Се уште беснеат пожарите во Грција

Повеќе од 227 пожарникари, пет хеликоптери и шест канадери се борат со огнената стихија на Евија. Се гаснат пожари и на Тасос, како и во близина на Теба. Силниот ветер и непристапниот терен ги отежнуваат напорите на пожарникарите да се изборат со пожарот кој зафати шума, опфатена со програмата ЕУ Натура 2000. Голем пожар ја опустоши боровата шума на

Грција побара помош од ЕУ за гасење на пожарот на островот Евбеја

Грција побара помош од ЕУ за гасење на пожарот на островот Евбеја

Грција упати барање до Европската служба за цивилна заштита за добивање помош во гасење на пожарот на островот Евбеја. Оттаму реагираа веднаш и кон Грција од Хрватска и Италија полетаа авиони канадери, изјавија од Генералната дирекција за цивилна заштита во ЕУ. Пожарот на островот избувна ноќеска, а утринава цела Атина беше покриена со густ чад и смог

Грција повторно гори, пожар избувна на Тасос

Грција повторно гори, пожар избувна на Тасос

Loading Video... Пожар избувна  и на грчкиот остров Тасос, една од најпосетуваните туристички дестинации, пишуваат грчките медиуми. Пожарот е регистриран во реонот на Парадисос во југозападниот дел од островот. 56 пожарникари со 25 противпожарни возила работат на гаснење на пожарот. Засега ниту едно населено место не е погодено од пожарот, Во Грција,

Грција сè уште мака мачи со пожарите

Грција сè уште мака мачи со пожарите

Повеќе од 227 пожарникари, пет хеликоптери и шест канадери се борат со огнената стихија на Евија. Се гаснат пожари и на Тасос, како и во близина на Теба. Силниот ветер и непристапниот терен ги отежнуваат напорите на пожарникарите да се изборат со пожарот кој зафати шума, опфатена со програмата ЕУ Натура 2000. Голем пожар ја опустоши боровата шума на

Се уште беснеат пожарите во Грција

Се уште беснеат пожарите во Грција

Повеќе од 227 пожарникари, пет хеликоптери и шест канадери се борат со огнената стихија на Евија. Се гаснат пожари и на Тасос, како и во близина на Теба. Силниот ветер и непристапниот терен ги отежнуваат напорите на пожарникарите да се изборат со пожарот кој зафати шума, опфатена со програмата ЕУ Натура 2000. Голем пожар ја опустоши боровата шума на

Се уште беснеат пожарите во Грција

Се уште беснеат пожарите во Грција

Повеќе од 227 пожарникари, пет хеликоптери и шест канадери се борат со огнената стихија на Евија. Се гаснат пожари и на Тасос, како и во близина на Теба. Силниот ветер и непристапниот терен ги отежнуваат напорите на пожарникарите да се изборат со пожарот кој зафати шума, опфатена со програмата ЕУ Натура 2000. Голем пожар ја опустоши боровата шума на

Стотици пожарникари гаснат три шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари гаснат три шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари се борат против шумските пожари во Грција, и тоа на островите Евија и Тасос, како и во близина на Теба, северозападно од Атина. Голем пожар, зајакнат од силните ветрови, ја опустоши боровата шума на грчкиот остров Евија, каде како мерка на претпазливост евакуирани се два манастири и две села. Густ чад ја прекри и Атина, која е оддалечена

(ВИДЕО) ГРЦИЈА ГОРИ: Грците бараат помош од ЕУ за гаснење на огнот

(ВИДЕО) ГРЦИЈА ГОРИ: Грците бараат помош од ЕУ за гаснење на огнот

Соседна Грција бара помош од ЕУ за гасење на пожарот на Евија. Пожарот на островот избувна ноќеска, а утринава цела Атина беше покриена со густ чад. Грција испрати барање до Европската служба за цивилна заштита за добивање помош во гасење на пожарот на островот Евија. Оттаму реагираа веднаш и кон Грција од Хрватска и Италија полетаа авиони канадери,

Пожар на островот Тасос

Пожар на островот Тасос

Пожар избувна денеска и на грчкиот остров Тасос, еден од најпосетуваните за летните одмори, објави Катимерини. Пожарот е регистриран во реонот на Парадисос во југозападниот дел од островот. Испратени се 56 пожарникари со 25 противпожарни возила. Поддршка имаат од два авиона и еден хеликоптер, нагласува весникот на својата веб страница. Засега ниту

Loading..
Грција побара помош од ЕУ за гасење на пожарот на островот Евбеја

Грција побара помош од ЕУ за гасење на пожарот на островот Евбеја

Грција упати барање до Европската служба за цивилна заштита за добивање помош во гасење на пожарот на островот Евбеја. Оттаму реагираа веднаш и кон Грција од Хрватска и Италија полетаа авиони канадери, изјавија од Генералната дирекција за цивилна заштита во ЕУ. Пожарот на островот избувна ноќеска, а утринава цела Атина беше покриена со густ чад и смог

Големи шумски пожари во Грција

Големи шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари се борат против шумските пожари во Грција, на островите Евија и Тасос, како и во близина на Теба, северозападно од Атина. Според медиумските извештаи, густ чад ја прекри и Атина, која е оддалечена 110 километри. Повеќе од 227 пожарникари, пет хеликоптери и шест канадери се борат со огнената стихија на Евија. Како што јавуваат агенциите,

Стотици пожарникари гаснат три шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари гаснат три шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари се борат против шумските пожари во Грција, и тоа на островите Евија и Тасос, како и во близина на Теба, северозападно од Атина. Голем пожар, зајакнат од силните ветрови, ја опустоши боровата шума на грчкиот остров Евија, каде како мерка на претпазливост евакуирани се два манастири и две села. Густ чад ја прекри и Атина, која е оддалечена

Стотици пожарникари гаснат три шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари гаснат три шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари се борат против шумските пожари во Грција, и тоа на островите Евија и Тасос, како и во близина на Теба, северозападно од Атина. Голем пожар, зајакнат од силните ветрови, ја опустоши боровата шума на грчкиот остров Евија, каде како мерка на претпазливост евакуирани се два манастири и две села. Густ чад ја прекри и Атина, која е оддалечена

Големи пожари на три грчки острови, повеќе од 227 пожарникари на терен

Големи пожари на три грчки острови, повеќе од 227 пожарникари на терен

Повеќе од 227 пожарникари, пет хеликоптери и шест канадери се борат со огнената стихија на Евија. Големи шумски пожари ја зафатија Грција, и тоа на островите Евија и Тасос, како и во близина на Теба, северозападно од Атина. Голем пожар, зајакнат од силните ветрови, ја опустоши боровата шума на грчкиот остров Евија, каде како мерка на претпазливост

Грција бара помош од ЕУ за гасење на пожарот на Евија

Грција бара помош од ЕУ за гасење на пожарот на Евија

Евакуирани се жителите на селата Кондодеспоти, Макримали, Ставрос и Платана, како и манастирот „Панагија Макрималис“. Грција упати барање до Европската служба за цивилна заштита за добивање помош во гасење на пожарот на островот Евбеја. Оттаму реагираа веднаш и кон Грција од Хрватска и Италија полетаа авиони канадери, изјавија од Генералната дирекција

Огромен пожар на остров во близина на Атина , градот обвиен со чад (ВИДЕО)

Огромен пожар на остров во близина на Атина , градот обвиен со чад (ВИДЕО)

Пожарите избувнаа во четири региони во Грција ,а последните три дена биле гасени дури 182 шумски пожари. Вкупно 227 пожарникари , пет хеликоптери и шест канадери се борат со огнот на островот Еубеа , каде е евакуиран и стар манастир. Густиот чад ја обви и Атина , оддалечена 11 километри од островот. Евакуирани се жителите од селата Контодеспоти и Макримали

Големи пожари во Евија, Тасос и кај Теба, стотици пожарникари се борат со стихијата

Големи пожари во Евија, Тасос и кај Теба, стотици пожарникари се борат со стихијата

Голем пожар, зајакнат од силните ветрови, ја опустоши боровата шума на грчкиот остров Евија, каде како мерка на претпазливост евакуирани се два манастири и две села. Густ чад ја прекри и Атина, која е оддалечена 110 километри. Стотици пожарникари се борат против шумските пожари во Грција, и тоа на островите Евија и Тасос, како и во близина на Теба,

Стотици пожарникари гаснат три шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари гаснат три шумски пожари во Грција

Стотици пожарникари се борат против шумските пожари во Грција, и тоа на островите Евија и Тасос, како и во близина на Теба, северозападно од Атина. Голем пожар, зајакнат од силните ветрови, ја опустоши боровата шума на грчкиот остров Евија, каде како мерка на претпазливост евакуирани се два манастири и две села. Густ чад ја прекри и Атина, која е оддалечена

Грција побара помош од ЕУ за гасење на пожарот на островот Евбеја

Грција побара помош од ЕУ за гасење на пожарот на островот Евбеја

Грција упати барање до Европската служба за цивилна заштита за добивање помош во гасење на пожарот на островот Евбеја. Оттаму реагираа веднаш и кон Грција од Хрватска и Италија полетаа авиони канадери, изјавија од Генералната дирекција за цивилна заштита во ЕУ. Пожарот на островот избувна ноќеска, а утринава цела Атина беше покриена со густ чад и смог