притисни ентер »

„Секоја една е вредна" – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна" – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна" е слоганот под којшто се одвива националната кампања „Гласно против гласини" поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје којашто има цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини" што доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во општеството. Кампањата „Гласно против гласини", што стартуваше официјално

„Секоја една е вредна“ – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна“ – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

Скопје, 11 септември 2019 (МИА) –  „Секоја една е вредна“ е слоганот под којшто се одвива националната кампања „Гласно против гласини“ поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје којашто има цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини“ што доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во општеството. Кампањата „Гласно против

„Секоја една е вредна“ – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна“ – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна" е слоганот под којшто се одвива националната кампања „Гласно против гласини" поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје којашто има цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини" што доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во општеството. Кампањата „Гласно против гласини", што стартуваше официјално

Мисијата на ОБСЕ во Скопје започна кампања против гласини што ги дискриминираат жените во општеството

Мисијата на ОБСЕ во Скопје започна кампања против гласини што ги дискриминираат жените во општеството

Под слоганот #СекојаЕднаЕВредна, вчеравечер беше  означен почетокот на националната кампања „Гласно против гласини“. Оваа кампања, поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, има за цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Кампањата „Гласно против

Мисијата на ОБСЕ во Скопје започна кампања против гласини што ги дискриминираат жените во општеството

Мисијата на ОБСЕ во Скопје започна кампања против гласини што ги дискриминираат жените во општеството

Под слоганот #СекојаЕднаЕВредна, вчеравечер беше означен почетокот на националната кампања „Гласно против гласини“. Оваа кампања, поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, има за цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Кампањата „Гласно против

„Секоја една е вредна“ – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна“ – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна“ е слоганот под којшто се одвива националната кампања „Гласно против гласини“ поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје којашто има цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини“ што доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во општеството. Кампањата „Гласно против гласини“, што стартуваше официјално

Мисијата на ОБСЕ во Скопје започна кампања против гласини што ги дискриминираат жените во општеството

Мисијата на ОБСЕ во Скопје започна кампања против гласини што ги дискриминираат жените во општеството

Под слоганот #СекојаЕднаЕВредна, вчеравечер беше  означен почетокот на националната кампања „Гласно против гласини“. Оваа кампања, поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, има за цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Кампањата „Гласно против

„Секоја една е вредна“ – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна“ – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна“ е слоганот под којшто се одвива националната кампања „Гласно против гласини“ поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје којашто има цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини“ што доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во општеството. Кампањата „Гласно против гласини“, што стартуваше официјално

„Секоја една е вредна” – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна” – кампања против родови стереотипи и предрасуди за жените

„Секоја една е вредна” е слоганот под којшто се одвива националната кампања „Гласно против гласини” поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје којашто има цел да ја подигне свеста за штетното влијание од ширењето „гласини” што доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во општеството. Кампањата „Гласно против гласини”, што стартуваше официјално

Почнувања кампањата „Гласно против гласини“

Почнувања кампањата „Гласно против гласини“

Во Скопје денеска ќе биде означен почеток на националната кампања „Гласно против гласини” поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Целта на кампањата е да се подигне свеста за штетното влијание од ширење „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Во кампањата учествуваат жени и девојки чии инспиративни

Почнувања кампања „Гласно против гласини"

Почнувања кампања „Гласно против гласини"

Целта на кампањата е да се подигне свеста за штетното влијание од ширење „гласини" кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Во кампањата учествуваат жени и девојки чии инспиративни приказни ќе бидат дел од активностите што ќе се одвиваат на социјалните медиуми, како и на настани и дебати од  јавен карактер, се

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Во Скопје денеска ќе биде означен почеток на националната кампања „Гласно против гласини” поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Целта на кампањата е да се подигне свеста за штетното влијание од ширење „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Во кампањата учествуваат жени и девојки чии инспиративни

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Во Скопје денеска ќе биде означен почеток на националната кампања „ Гласно против гласини” поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Целта на кампањата е да се подигне свеста за штетното влијание од ширење „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Во кампањата учествуваат жени и девојки чии инспиративни

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Во Скопје денеска ќе биде означен почеток на националната кампања „ Гласно против гласини” поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Целта на кампањата е да се подигне свеста за штетното влијание од ширење „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Во кампањата учествуваат жени и девојки чии инспиративни

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Во Скопје денеска ќе биде означен почеток на националната кампања „Гласно против гласини” поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Целта на кампањата е да се подигне свеста за штетното влијание од ширење „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Во кампањата учествуваат жени и девојки чии инспиративни

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Почнувања кампања „Гласно против гласини“

Во Скопје денеска ќе биде означен почеток на националната кампања „ Гласно против гласини” поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Целта на кампањата е да се подигне свеста за штетното влијание од ширење „гласини“ кои доведуваат до родови стереотипи и предрасуди за жените во нашето општество. Во кампањата учествуваат жени и девојки чии инспиративни