притисни ентер »

Во состав на Воздушно-космичките сили на Русија во перспектива и жени воени пилоти

Во состав на Воздушно-космичките сили на Русија во перспектива и жени воени пилоти

Одлуката за упис на првите жени воени пилоти во Русија на Високата воздухопловна школа во Краснодар ја донесе пред две години министерот за одбрана Сергеј Шојгу. Заменикот-командант на Воздушно-космичките сили на Руската Федерација генерал-лајтнант Андреј Јудин изјави дека жените кои се обучуваат за воени пилоти во перспектива можат да претендираат