притисни ентер »

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Претставниците на Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за хуманитарно примирје, пренесуваат светските агенции. Примирјето ќе стапи на сила од полноќ на 18. октомври, пренесува руската агенција „РИА Новости“. Ова го изјавил портпаролот на претседателот на Нагорно-Карабах, Ваграм Погосијан. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров денеска

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Претставниците на Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за хуманитарно примирје, пренесуваат светските агенции. Примирјето ќе стапи на сила од полноќ на 18. октомври, пренесува руската агенција „РИА Новости“. Ова го изјавил портпаролот на претседателот на Нагорно-Карабах, Ваграм Погосијан. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров денеска

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Претставниците на Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за хуманитарно примирје, пренесуваат светските агенции. Примирјето ќе стапи на сила од полноќ на 18. октомври, пренесува руската агенција „РИА Новости“. Ова го изјавил портпаролот на претседателот на Нагорно-Карабах, Ваграм Погосијан. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров денеска

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Претставниците на Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за хуманитарно примирје, пренесуваат светските агенции. Примирјето ќе стапи на сила од полноќ на 18. октомври, пренесува руската агенција „РИА Новости“. Ова го изјавил портпаролот на претседателот на Нагорно-Карабах, Ваграм Погосијан. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров денеска

Ерменија и Азербејџан постигнаa договор за примирје

Ерменија и Азербејџан постигнаa договор за примирје

Претставници на Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за хуманитарно примирје. Примирјето ќе биде на сила од полноќ на 18 откомври, пишува РИА Новости, изјави портпаролот на претседателот на Нагорно Карабах Ваграм Погосијан. „Ерменија и Азербејџан се договорија за хуманитарно примирје почнувајќи од 18 октомври на полноќ по локално време“, соопшти

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Претставниците на Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за хуманитарно примирје, пренесуваат светските агенции. Примирјето ќе стапи на сила од полноќ на 18. октомври, пренесува руската агенција „РИА Новости“. Ова го изјавил портпаролот на претседателот на Нагорно-Карабах, Ваграм Погосијан. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров денеска

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Постигнат договор за примирје во Нагорно-Карабах

Претставниците на Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за хуманитарно примирје, пренесуваат светските агенции. Примирјето ќе стапи на сила од полноќ на 18. октомври, пренесува руската агенција „РИА Новости“. Ова го изјавил портпаролот на претседателот на Нагорно-Карабах, Ваграм Погосијан. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров денеска

Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за примирје

Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за примирје

Претставници на Ерменија и Азербејџан постигнаа договор за хуманитарно примирје. Примирјето ќе биде на сила од полноќ на 18 откомври, пишува РИА Новости, изјави портпаролот на претседателот на Нагорно Карабах Ваграм Погосијан. – Ерменија и Азербејџан се договорија за хуманитарно примирје почнувајќи од 18 октомври на полноќ по локално време, соопшти

(ВИДЕО) Ерменците потврдија - Азербајџанците освоиле делови од Нагорно Карабах

(ВИДЕО) Ерменците потврдија - Азербајџанците освоиле делови од Нагорно Карабах

Азербејџан освои делови од регионот Нагорно Карабах. Ерменската војска потврди дека Азербејџанците успеале да се пробијат во нови области. Ова е првпат Ереван да го признае военото напредување на спротивната страна. Претседателот на Азербејџан Илхам Алиев на Твитер објави дека се освоени осум села. Баку објави дека азербејџанската војска освоила вкупно

Азербејџан освои делови од Нагорно Карабах (ВИДЕО)

Азербејџан освои делови од Нагорно Карабах (ВИДЕО)

Азербејџан во конфликтот со ерменските сили освоил неколку локации во Нагорно Карабах, објавија двете страни како и властите на спорниот регион. Азербејџан успеа да го помести фронотот подлабоко во конфликтниот регион, соопшти Арајик Харутјунијан, регионалниот лидер на Нагорно Карабах. Ерменската војска потврди дека Азербејџанците успеале да се пробијат