Пржени шампињони со лук

Со печурки имаме многу рецепти. Некои посложени, а некои едноставни и вкусни. Денес ќе напишам еден рецепт кој го вкусив одамна, па го приготвувам постојано во својот дом. Порано шампињоните ги миев, па секогаш доаѓав до проблемот кога треба да се пржат долго заради водата што ја испуштиле. Сега само ги зачистувам од надвор и ги користам. Во садот