ФИНА ги одреди домаќините на Мундијалите во 2025 и 2027 година

Светската пливачка федерација (ФИНА) ги одреди домаќините на следните два Мундијала и ги врати пливачките спортови во Европа. Имено, сосема неочекувано челниците на светсктото пливање ги избраа претходните на Гвангжу за нејзини наследнивци. Имено, рускиот Казан ќе биде домаќин на Светското првенство во пливачки спортови во 2025 година, откако го организираше