притисни ентер »

Денеска се празнуваат овие светци, татко и син

Денеска се празнуваат овие светци, татко и син

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 3 август. Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст. Преподобен Исакиј има свој посебен празник во месец мај. Свети Далмат и Фауст беа татко и син. Далмат служеше во војската при императорот Теодосиј Велики, а потоа ја остави службата, го остави светот и заедно со син му Фауст стапи во еден

Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст

Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст

Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 3 август. Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст. Преподобен Исакиј има свој посебен празник во месец мај. Свети Далмат и Фауст беа татко и син. Далмат служеше во војската при императорот Теодосиј Велики, а потоа ја остави

Од верските календари

Од верските календари

ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 3 август. Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст. Преподобен Исакиј има свој посебен празник во месец мај. Свети Далмат и Фауст беа татко и син. Далмат служеше во војската при императорот Теодосиј Велики, а потоа ја остави службата, го остави светот и заедно со син

Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст

Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст

ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 3 август. Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст. Преподобен Исакиј има свој посебен празник во месец мај. Свети Далмат и Фауст беа татко и син. Далмат служеше во војската при императорот Теодосиј Велики, а потоа ја остави службата, го остави светот и заедно со син

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 3 август. Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст. Преподобен Исакиј има свој посебен празник во месец мај. Свети Далмат и Фауст беа татко и син. Далмат служеше во војската при императорот Теодосиј Велики, а потоа ја остави службата, го остави светот и заедно со син му Фауст стапи во еден

Денеска е спомен на Преподобните Исакиј, Далмат и Фауст:Верниците ги слават таткото и синот кои го напуштиле семејството за да му се посветат на Бога

Денеска е спомен на Преподобните Исакиј, Далмат и Фауст:Верниците ги слават таткото и синот кои го напуштиле семејството за да му се посветат на Бога

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 3 август. Денеска е Преподобни Исакиј, Далмат и Фауст Исакиј се празнува уште еднаш посебно (12. јуни). Свети Далмат најнапред беше офицер кај царот Теодосиј Велики и царот го чуваше во голема чест. Но кога во него се разбуди духот, тој презре се светско, го напушти чинот, го зеде својот син